VM-guld til to danske oste

Danablu 60+ fra Bornholms Andelsmejeri og Pikant 60+ fra Birkum Ost snuppede førstepladserne i to af kategorierne ved verdensmesterskabet i ost i USA. Her blev det også til fire anden- og tre danske tredjepladser.

Ost
Branchen
Events
Kvalitet
Fagdommere i gang med at give karakterer til et udsnit af de mange oste, der deltog i årets oste-VM i Wisconsin. (Foto fra World Championship Cheese Contests Facebookside)
Fagdommere i gang med at give karakterer til et udsnit af de mange oste, der deltog i årets oste-VM i Wisconsin. (Foto fra World Championship Cheese Contests Facebookside)

Danske ostemagere lod ikke deres smørkolleger noget efter, da der i sidste uge blev afholdt VM i ost, World Champion Cheese Contest (WCCC) i Wisconsin, USA.

For ligesom Lurpak-smør strøg til tops i kategorierne ’saltet’ og ’usaltet smør’, vandt Bornholms Andelsmejeri verdensmesterskabet for ost i kategorien ’blå ost’ med Danablu 60+. En førsteplads blev det også til for Arla Foods-mejeriet Birkum Osts Pikant 60+ i kategorien ’smøreost med smagstilsætning’.

”Der er hård kamp om topplaceringerne, som ofte bliver afgjort af de yderste marginaler, til WCCC. De to førstepladser – og en række flotte anden- og tredjepladser – vidner om dansk osts høje niveau på verdensplan og skaber respekt om vores fagfolk og deres produkter,” siger chefkonsulent Lars Johannes Nielsen, L&F/mejeri.

Et rekordstort antal mejeriprodukter – 3.667 – deltog i World Championship Cheese Contest. Stævnet, der blev afholdt første gang i 1957, er verdens største tekniske konkurrence for ost, smør, yoghurt og tørrede mælkeingredienser.

Læs mere www.WorldChampionCheese.org

De danske medaljer ved VM i ost 2020

Guld
Bornholms Andelsmejeri, Danablu 60+ i kategorien ’blå ost’
Arla Foods, Birkum, Pikant 60+ i kategorien ’smøreost med smagstilsætning’
Arla Foods, Holstebro, Lurpak-smør i kategorien ’usaltet smør’
Bornholms Andelsmejeri, Lurpak-smør i kategorien ’saltet smør’

Sølv
Bornholms Andelsmejeri, økologisk Bornzola 60+ i kategorien ’gorgonzola’
Arla Foods, Kruså, 50+-salatost i saltlage i kategorien ’feta’
Arla Foods, Kaukauna, Wisconsin, gouda-hjul med knuste, sorte peberkorn i kategorien ’røget gouda’
Arla Foods, Holstebro, laktosefri 16% friskost, i kategorien ’smøreost naturel’

Bronze
Bornholms Andelsmejeri, Mycella 60+ i kategorien ’gorgonzola’
Arla Foods, Birkum, smøreost i kategorien ‘smøreost naturel’
Arla Foods, Gjesing, Sort Castello i kategorien ‘overfladeskimlet ost af forskellig slags mælk’.

400 ansatte på Hobro Mejeri skal corona-testes

Efter at en enkelt medarbejder på Hobro Mejeri er testet positiv for coronavirus, skal alle mejeriets medarbejdere nu testes.

Læs mere

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere