Interessetilkendegivelser

Mejeribrugets ForskningsFond indkalder normalt interessetilkendegivelser en gang om året. Næste frist er torsdag 28. november 2024.


Call

Så er årets call klar. 

Den næste ansøgningsfrist er torsdag 28. november 2024 kl. 23.59. Klik her for at kigge på den seneste  DANSKE og ENGLISH beskrivelse af ansøgningsprocedurer og fondens indsatsområder samt ansøgningsskemaerne på DANSK DEL 1, DANSK DEL 2, DANSK DEL 3 og ENGLISH PART 1, ENGLISH PART 2, ENGLISH PART 3. 

De indkomne interessetilkendegivelser behandles af bestyrelsen, og ansøgerne kan forvente svar på ansøgningen i februar 2025.

english version

Projekter der er igangsat under MFF i sidste runde

For at give en ide, om hvad det er for projekter, som MFFs bestyrelse tidligere har sagt ”ja” til, så kan listen over fagligt prioriterede projekter ses herunder.

I januar 2024 evaluerede MFF-bestyrelsen 19 interessetilkendegivelser, og bestyrelsen prioriterede følgende projekter:

Mads Norvin Thomsen, Endokrinologisk Afdeling I, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital: CUT-DM Follow-up: Reducer kulhydrat i diabeteskosten – opfølgning

Formål: At vise, om forsøgsdeltagerne kan opretholde de opnåede resultater fra Måltidskassestudiet, samt at afdække forskellene i effekten mellem en kulhydrat-reduceret, høj-protein kost og en konventionel diabetes kost. 

Hanne C. Bertram, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet: Mælkeproteiners betydning for knoglesundhed (PROBONE)

Formål: At påvise, om mælkeproteiner kan øge knoglemineralisering og sikre knoglesundhed for individer, der spiser en plantebaseret kost med et lavt protein- og calciumindhold.

Ping-Ping Jiang. Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet: MFGMpre: Bovin mælkefedtmembraner til præmature nyfødte

Formål: At give svar på, hvordan mælkefedtkuglemembranen kan supplere human donormælk ved at forbedre udviklingen af tarm og hjerne hos for tidligt fødte. 

Giovanni Barone, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet: Indflydelse af mælkens mineraler på koaglets egenskaber. 

Formål: Mejerimineraler, og især calcium, bidrager til at modulere tekstur, smag og funktionalitet af de fleste mejeriprodukter, især oste. Formålet med dette projekt er at skabe indsigt i calcium-formernes indflydelse på ostefremstilling og dermed på ostemassens funktionalitet og struktur.

Thomas Vosegaard, iNANO, Aarhus Universitet: Sensorer til monitorering af vand og fedt i mejeriproduktionen

Formål: At etablere monitorering af tilstanden af vand og fedt i mejeriproduktionen med billige NMR-sensorer, der kan installeres i mejeriproduktionen.

Ulla Kidmose, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet: Sund aldring: Ældres opfattelse af mejeriprodukter

Formål: At opnå viden om effekten af nogle af de sensoriske egenskaber og kognitive barrierer blandt danske raske ældre for indtagelse af proteinrige mejeriprodukter, og hvordan det påvirker deres accept, teksturpræference, sundhedstilstand og trivsel. 

Milena Corredig, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet: DYNAMO: Mestring af mikrodynamik i multifase mejerimatricer

Formål: At forstå den rolle, som fedtdråber spiller i strukturdannelse i komplekse mejerimatricer ved at anvende flødebaserede modelsystemer. 

Milena Corredig, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet: Q forCAS: Søgen efter kaseinstruktur – betydningen af calciumfosfat nanoclusters for strukturen og funktionaliteten af kaseinmiceller

Formål: At forstå, hvordan man kan kontrollere strukturen af kaseinmicellen, og hvordan stabilitet og funktionalitet ændres som funktion af kaseinmicellens sammensætning. 

 

 

 

 

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk