Publikation om Mejerisektoren og bæredygtighed (2018)
Mejeriforeningen har udgivet en statusrapport om bæredygtighed, hvor vi forsøger at komme rundt om emnet ’bæredygtig kost’ og hvilken rolle, mejeriprodukter kommer til at spille i denne sammenhæng.
Bæredygtighed er en vigtig parameter for mejeribranchen, og den fremtidige indsats tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.
Rapporten er udarbejdet i efteråret 2018, i et samarbejde mellem Mejeriforeningen og Advice A/S, og blev lanceret i forbindelse med et symposium om bæredygtig kost afholdt den 22. november på Christiansborg.
Læs mere om bæredygtighed her
ET SKRIDT PÅ VEJEN TIL CO2-NEUTRALT LANDBRUG
På gården Kroghsminde i Ølgod har Lisbeth og Jens Krogh investeret i et biogasanlæg. Det har bidraget til, at energi - forsyningen af Kroghsminde i dag er vedvarende og udleder færre drivhusgasser. Læs mere om projektet her.
SÅDAN STØTTER MEJERISEKTOREN FN'S VERDENSMÅL
FN har udarbejdet 17 mål for hvordan verden kan arbejde hen imod en mere bæredygtig udvikling. I mejerisektoren tager vi disse verdensmål alvorligt, og arbejder for en bæredygtig udvikling af vores sektor. Læs mere her
RISE GUIDER GÅRDE TIL BÆREDYGTIGE BEDRIFTER
Bæredygtighed handler om klima og meget mere. Analyseværktøjet RISE hjælper det økologiske mejeri Naturmælk med at måle og udvikle på den enkelte andelshavers mælkeproduktion i en mere bæredygtig retning.
Publikation om mejerisektoren og bæredygtighed 2019
Magasinet 'Klimaneutral mejerisektor 2050' (2019) om bæredygtighed i mejerisektoren sætter fokus et udvalg af de mange initiativer, der skal medvirke til at sænke dansk mejeribrugs klimaaftryk. Hent magasinet her.