Mælkens næringsstoffer
Her finder du spørgsmål og svar om mælkens næringsstoffer. Emnerne omhandler mælkens næringsstoffer herunder fedt, kulhydrat og protein samt vitaminer og mineraler.
FEDT I MÆLK
Fedt bliver ofte udskældt for at være usundt og fedende, men faktisk er fedt en vigtig bestanddel i en sund kost og varieret kost. Læs hvorfor her.
KULHYDRATER I MÆLK
Er der sukker i mælk? Ja, mælk indeholder mælkesukker også kaldet laktose. Men hvad er mælkesukker og hvor meget sukker er der i mælk? Det og meget mere kan du få svar på her.
PROTEIN I MÆLK
Kostens indhold af protein er vigtig, da protein bidrager til vækst og vedligeholdelse af muskler samt til vedligeholdelse af normale knogler. Læs meget mere om proteiner her.
VITAMINER OG MINERALER I MÆLK
Calcium og protein er stærke argumenter for at drikke mælk, men der er meget andet godt i mælk. Mælk indeholder en lang række vigtige mineraler og vitaminer. Læs om hvilke her.
LAKTOSEINTOLERANCE
Laktoseintolerance er en lidelse, der giver symptomer i forbindelse med indtagelse af mælkesukker. Læs om symptomerne på laktoseintolerance, få gode råd til behandling samt et overblik over det, du kan spise.
MÆLKEALLERGI
Mælkeallergi er immunsystemets reaktion på et protein som kroppen er overfølsom overfor, i dette tilfælde mælkeprotein. Her kan du læse mere symptomer, tegn på samt behandling af mælkeallergi.
Merete Myrup
Ernæringschef mælk, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby
Katrine Langvad
Konsulent, Handel, Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer