Dansk Mælk-mærket

Dansk Mælk-mærket fortæller, at mælken kommer fra en dansk gård og er behandlet og tappet i Danmark. Uanset om kartonen er fra et kendt mejeri eller supermarkedets eget mærke, er det rød-hvide mærke med Dannebrog i midten forbrugernes garanti for, at mælken er dansk hele vejen igennem.

Dansk mælk er i verdensklasse, fordi vi i Danmark stiller høje krav til mælkens kvalitet og smag. De fleste forbrugere her i landet foretrækker også den danske mælk. 

Dansk Mælk-mærket er garantien for, at mælken er dansk hele vejen fra ko til karton.

Takket være tusinder af landmænd, mælkechauffører og mejerimedarbejdere landet over, kan vi hver dag finde frisk, dansk mælk i køledisken.

Og så er det endda en mælk, som lever op til nogle af de højeste standarder i verden. Det kan vi godt være stolte af

Om dansk mælk

Danske forbrugere vil have frisk mælk.

6 ud af 10 mener, at friskheden er det allervigtigste, når de køber mælk. Og det er ikke tilfældigt. Faktisk har frisk mælk været en dansk specialitet gennem mange årtier. Årsagen er en unik kombination af mange landbrug, et lille areal og altid korte afstande fra gård til mejeri og fra mejeri til butik.

Dyrevelfærden er også i top, og det samme er danske køers sundhed.

Arbejdet for at nedbringe CO2e-udledningen fra mælkeproduktionen er også inoget særligt.

Og så viste Danmark desuden den økologiske vej med mælk som murbrækker, da Ø-mærket blev lanceret i 2000. Det var banebrydende på internationalt plan.

Alt det kan vi takke danske mælkeproducenter for, som hver dag sætter en ære og et stort arbejde i, at køerne har det godt.

 

Om Dansk Mælk-mærket

Dansk Mælk symboliserer, at mælken kommer fra en dansk gård og er behandlet og fyldt på karton i Danmark. Mærket er rødt og viser det danske flag og skal på den måde signalere den lange tradition, vi har i Danmark for at producere mælk af høj kvalitet. Uanset om mælkekartonen er fra et kendt mejeri eller supermarkedets eget