Mejeriforskningsnyt

Her på siden kan du læse om nyt fra mejeriforskningsverden, og om de resultater og publikationer, der kommer ud af projekterne under Mejeribrugets ForskningsFond.

Så indkalder MFF atter interessetilkendegivelser

24. september 2020

MFF er atter klar med et nyt call. Ansøgningsfristen er fastlagt og er i år d. 26. november 2020. For mere information om ansøgningsproceduren, ansøgningsskemaet samt budgetskemaet, se her. 

MÆSTRA - Øget optag af mælkecalcium ved strategisk fødevaredesign

15. september 2020

Hanne C. Bertram er projektleder på et nyopstartet projekt, hvor det undersøges, hvorvidt mejeriprodukter ved strategisk fødevaredesign kan være en højeffektiv calciumkilde. Projektgruppen har skrevet en artikel i Mælkeritidende, hvori projektet beskrives nærmere. Du kan læse artiklen her. 

Mikroflora og komælkstolerence

19. august 2020

Projektet "Mikroflora og komælkstolerence" af Katrine Lindholm Bøgh er blevet afsluttet og i den forbindelse er en artikel publiceret i Mælkeritidende. Samlet set fremhæver projektet både varmebehandling og moderat hydrolyse som potentielle metoder til at producere effektive og sikre modermælkserstatninger beregnet til forebyggelse af komælksallergi hos spædbørn uafhængigt af deres tarmmikrobiota-sammensætning. Artiklen ses her.

Læs desuden om projektet og dets andre publiceringer her.

Årets nye MFF projekter, 2020

26. februar 2020

Så har MFF-bestyrelsen evalueret de 31 interessetilkendegivelser, som kom ind i slutningen af november 2019. Niveauet var også denne gang højt, og det var ikke nemt at vælge.

Bestyrelsen har fagligt prioriteret følgende projekter, der ses her.

Så indkalder MFF atter interessetilkendegivelser

30. september 2019

MFF er nu klar med det næste call. I år er der helt ekstraordinært kommet et nyt emne ind, nemlig "Klimavenlige fodringsformers påvirkning af mælkens funktionalitet, kvalitet og smag". Læs mere her.

Biobeskyttende kulturer i relation til ostemodning

4. februar 2019

Fergal Rattray og hans kollegaer fra Københavns Universitet er nu i gang med at undersøge hvordan en reduktion i saltindholdet i ost og en øget modningstemperatur på ostelageret påvirker ostens mikrobiologi og holdbarhed. Det har de nu skrevet en kort artikel om i Mælkeritidende. Du kan læse artiklen her.

Calcium i valle

4. februar 2019

Leif Skibsted og hans kollegaer fra Københavns Universitet har opsummeret resultaterne af deres projekt om calcium i en artikel udgivet af Mælkeritidende. Udvinding af laktose og proteiner fra valle giver udfældning af calciumsalte med forskellige problemer. Forskningsprojekt viser, at mineralerne kan gøres opløselige og udnyttes kommercielt til produkter mod knogleskørhed, ligesom rensning af procesudstyr bliver lettere. Du kan læse artiklen her.

ARKIV

Tidligere nyheder fra mejeriforskningverdenen findes her: