Mejeriforskningsnyt

Her på siden kan du læse om nyt fra mejeriforskningsverden, og om de resultater og publikationer, der kommer ud af projekterne under Mejeribrugets ForskningsFond.

Hvordan ost kan fremme en grøn spiseadfærd

16. september 2024

Karsten Olsen præsenterer projektet ’Hvordan ost kan fremme en grøn spiseadfærd’ i Mælkeritidende. Formålet med dette projekt er at undersøge, hvorledes naturligt forekommende umami- og kokumi-smagskomponenter og frie fedtsyrer i ost kan være med til at gøre bæredygtige plantebaserede måltider mere smagfulde og foretrukne hos forbrugerne. Læs mere om projektet HER.

Mælk og mikrobiota dysbiose i underernærede børn – MicroGAM

9. september 2024

Benedicte Grenov og kollegaer fra Københavns Universitet har præsenteret deres resultaterne fra projekt ’Mælk og mikrobiota dysbiose i underernærede børn’ i Mælkeritidende.  Studiet har undersøgt effekter af mælkeprotein og vallepermeat på tarmmikrobiomet hos ugandiske børn med hæmmet højdevækst. Se resultaterne her.

Forebyggelse af gærkontamineringer i fermenterede mejeriprodukter for forbedring af kvalitet og holdbarhed - Improve Dairy Life

2. september 2024

Resultater fra Improve Dairy Life-projektet er blevet præsenteret i Mælkeritidende. Dette er et forskningsprojekt med forskere fra Københavns Universitet og Arla Foods. Formålet med projektet var at identificere og karakterisere fordærvelsesgær, samt at undersøge hvorledes deres vækst og fordærv påvirkes af produktionsvilkår, mælkematrixen, interaktioner med starterkulturer og opbevaringsforhold. Du kan læse mere om resultaterne her.

Mælks betydning i underernæring - er det lactose eller protein?

26. august 2024

Resultaterne fra projektet ’Mælks betydning i underernæring - er det lactose eller protein?’ er blevet præsenteret af Mark Manary og kollegaer i Mælkeritidende. Projektets formål var at klargøre virkningen af laktose og mælkeproteiner på behandling af moderat og akut underernærede børn for at bestemme de optimale sukkertyper og proteiner i kosttilskud til børnene. Læs om resultaterne her.

ARKIV

Tidligere nyheder fra mejeriforskningsverdenen findes her: