Lurpak vinder VM i smør

Bornholms Andelsmejeri og Arla Foods Holstebro Mejeri blev nummer 1 i hver sin smørkategori ved stor, international mejerikonkurrence i USA.

Internationalt
Events
Kvalitet
Smør
Branchen
Solidt kvalitetsarbejde. Det danske LURPAK-smør har i over 100 år været underlagt en streng kvalitetskontrol for at sikre en konstant og høj standard.
Solidt kvalitetsarbejde. Det danske LURPAK-smør har i over 100 år været underlagt en streng kvalitetskontrol for at sikre en konstant og høj standard.

Det danske LURPAK-smør er røget helt til tops på den internationale mejeriscene. Under det igangværende World Champion Cheese Contest i Wisconsin, USA, har det verdenskendte smørmærke sat sig solidt på førstepladsen i kategorierne ’saltet’ og ’usaltet smør’.

Producenterne af de to lurmærkede produkter er henholdsvis Bornholms Andelsmejeri og Arla Foods Holstebro Mejeri, der er blandt de i alt fire danske mejerier, som producerer LURPAK.

Ansvarlig for LURPAK-kontrollen, chefkonsulent Lars Johannes Nielsen, L&F/mejeri, glæder sig over de to førstepladser.

”Det danske LURPAK-smør har i over 100 år været underlagt en streng kvalitetskontrol for at sikre en konstant og høj standard. At Danmark kan markere sig med to førstepladser ved VM viser, at kontrollen kan betale sig og – ikke mindst – at vi har nogle virkelig dygtige mejerister her i landet. Det skaber respekt ude i verden, at vi her til lands har nogle fagfolk, som er i stand til at fastholde en høj standard – hver dag,” siger han.

Det danske smørbrand har tidligere markeret sig i toppen af den internationale mejeridyst i USA.

Læs mere:
hjemmesiden for World Champion Cheese Contest.

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere

Topkokke dyster på osteretter

Danske oste er i centrum, når ni af landets dygtigste kokke konkurrerer om at lave ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere