05. marts 2020

Lurpak vinder VM i smør

Bornholms Andelsmejeri og Arla Foods Holstebro Mejeri blev nummer 1 i hver sin smørkategori ved stor, international mejerikonkurrence i USA.

Det danske LURPAK-smør er røget helt til tops på den internationale mejeriscene. Under det igangværende World Champion Cheese Contest i Wisconsin, USA, har det verdenskendte smørmærke sat sig solidt på førstepladsen i kategorierne ’saltet’ og ’usaltet smør’.

Producenterne af de to lurmærkede produkter er henholdsvis Bornholms Andelsmejeri og Arla Foods Holstebro Mejeri, der er blandt de i alt fire danske mejerier, som producerer LURPAK.

Ansvarlig for LURPAK-kontrollen, chefkonsulent Lars Johannes Nielsen, L&F/mejeri, glæder sig over de to førstepladser.

”Det danske LURPAK-smør har i over 100 år været underlagt en streng kvalitetskontrol for at sikre en konstant og høj standard. At Danmark kan markere sig med to førstepladser ved VM viser, at kontrollen kan betale sig og – ikke mindst – at vi har nogle virkelig dygtige mejerister her i landet. Det skaber respekt ude i verden, at vi her til lands har nogle fagfolk, som er i stand til at fastholde en høj standard – hver dag,” siger han.

Det danske smørbrand har tidligere markeret sig i toppen af den internationale mejeridyst i USA.

Læs mere:

På hjemmesiden for World Champion Cheese Contest.

Vil du vide mere?