Video: Fødevareministeren så på klimaløsninger hos mælkeproducent

På Ejer Møllegård er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med at gøre bedriften mere bæredygtig. Fx ved at omlægge køernes foder fra importeret soja til egenproducerede hestebønner, græs og majs. Tidligere på måneden fik gården besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en snak om konkrete løsninger på landbrugets klimaudfordringer.

Bæredygtighed
Video: Fødevareministeren ser på klimaløsninger hos mælkeproducent

Målet om klimaneutrale fødevarer i 2050 kræver bæredygtige tiltag i hele værdikæden. På Ejer Møllegård ved Skanderborg er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med den bæredygtige omstilling ved at producere eget foder, så han slipper for at importere gmo-soja fra Sydamerika.

Gården havde tidligere på måneden besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en debat om, hvordan man kan nå målsætningen om en bæredygtig mejerisektor. Besøget var arrangeret af Mejeriforeningen.

 ”I hele mejerisektoren er der gang i den bæredygtige omstilling, og mange gårde har taget innovative og effektive løsninger til sig. De gårde skal vi have frem i lyset, så de kan inspirere andre,” siger han om baggrunden for at invitere ministeren i en tur i stalden.

Klik på billedet og se video fra besøget med interview med mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen, miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og Mejeriforeningsformand Steen Nørgaard Madsen.

Arla hyldede madens ildsjæle

Syv initiativer og ildsjæle, der har gjort en særlig indsats for at forbedre børn og unges madvaner, blev i aftes hædret med en 'Generation Food Award 2020'-pris.

Læs mere

Millioner til mejeriforskning

I et stort ansøgerfelt valgte Mejeribrugets ForskningsFond at prioritere ni projekter inden for en beløbsramme på i alt 16,7 mio. kr.

Læs mere

Danmarks produktion af mælk stagnerede i 2019

For første gang siden 2011 er den danske mælkeindvejning ikke steget, viser nye tal fra Mejeriforeningen. Sidste år blev der produceret 5,615 mia. kg – nøjagtig det samme som i 2018.

Læs mere