Video: Fødevareministeren så på klimaløsninger hos mælkeproducent

På Ejer Møllegård er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med at gøre bedriften mere bæredygtig. Fx ved at omlægge køernes foder fra importeret soja til egenproducerede hestebønner, græs og majs. Tidligere på måneden fik gården besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en snak om konkrete løsninger på landbrugets klimaudfordringer.

Bæredygtighed
Video: Fødevareministeren ser på klimaløsninger hos mælkeproducent

Målet om klimaneutrale fødevarer i 2050 kræver bæredygtige tiltag i hele værdikæden. På Ejer Møllegård ved Skanderborg er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med den bæredygtige omstilling ved at producere eget foder, så han slipper for at importere gmo-soja fra Sydamerika.

Gården havde tidligere på måneden besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en debat om, hvordan man kan nå målsætningen om en bæredygtig mejerisektor. Besøget var arrangeret af Mejeriforeningen.

 ”I hele mejerisektoren er der gang i den bæredygtige omstilling, og mange gårde har taget innovative og effektive løsninger til sig. De gårde skal vi have frem i lyset, så de kan inspirere andre,” siger han om baggrunden for at invitere ministeren i en tur i stalden.

Klik på billedet og se video fra besøget med interview med mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen, miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og Mejeriforeningsformand Steen Nørgaard Madsen.

International mælkekonference sætter fokus på klima og sundhed

Der er behov for nytænkning, hvis fremtidens mejeribrug skal bidrage med løsninger til både den globale klimakrise og til de sundhedsmæssige udfordringer, som mange forbrugere står overfor.

Læs mere

Nyt værktøj skal hjælpe Arla-landmænd med at reducere klimabelastning

Arla Foods introducerer et initiativ, der skal tredoble hastigheden af gårdenes CO2-reduktioner over de næste 10 år og opbygge et af verdens største sæt af eksternt verificerede klimadata fra mælkeproduktion.

Læs mere

Massiv interesse for Mejeriernes Skolemælkslegat

430 skoler havde søgt om støtte til sjove og kreative projekter, der fremmer sundhed og fællesskab for eleverne.

Læs mere