Video: Fødevareministeren så på klimaløsninger hos mælkeproducent

På Ejer Møllegård er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med at gøre bedriften mere bæredygtig. Fx ved at omlægge køernes foder fra importeret soja til egenproducerede hestebønner, græs og majs. Tidligere på måneden fik gården besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en snak om konkrete løsninger på landbrugets klimaudfordringer.

Bæredygtighed
Video: Fødevareministeren ser på klimaløsninger hos mælkeproducent

Målet om klimaneutrale fødevarer i 2050 kræver bæredygtige tiltag i hele værdikæden. På Ejer Møllegård ved Skanderborg er mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen godt i gang med den bæredygtige omstilling ved at producere eget foder, så han slipper for at importere gmo-soja fra Sydamerika.

Gården havde tidligere på måneden besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til en debat om, hvordan man kan nå målsætningen om en bæredygtig mejerisektor. Besøget var arrangeret af Mejeriforeningen.

 ”I hele mejerisektoren er der gang i den bæredygtige omstilling, og mange gårde har taget innovative og effektive løsninger til sig. De gårde skal vi have frem i lyset, så de kan inspirere andre,” siger han om baggrunden for at invitere ministeren i en tur i stalden.

Klik på billedet og se video fra besøget med interview med mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen, miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og Mejeriforeningsformand Steen Nørgaard Madsen.

Danskernes foretrukne mælk kommer nu udelukkende fra køer på græs

Drikkemælken Arla24 når fra gård til butik inden for 24 timer. Nu kan Arla også garantere, at mælken udelukkende kommer fra køer på græs.

Læs mere

Is, fest og hornmusik i Aabybro

I morgen lørdag fejrer Aabybro Mejeri for fjerde gang Isens dag med bl.a. gratis is, veteranbiltræf, fremvisning af mejeriet, salgsboder, helikopterrundture, omkring 5.000 gæster og et blæserorkester.

Læs mere

Voldsomt vokseværk i Thise

I april tog Thise Mejeri et stort, fuldautomatisk højlager i brug som led i et byggeri, der øger mejeriets kapacitet med over 50 pct. Snart følger opførelsen af et produktionsanlæg til ost. Byggelysten skyldes direktørens tro på, at der ikke er grænser for økologiens vækst.

Læs mere