Madfest for de nysgerrige

Sunde og bæredygtige madvaner er på menuen sammen med blandt andet fårekyllinger, tang og kager, når Arla Food Fest afholdes i København og Aarhus.

Arla
Events
Børn
Bæredygtighed
Madspild
Smag
kost
På Arla Food Fest er der gode muligheder for at give smagsløgene helt nye oplevelser.
På Arla Food Fest er der gode muligheder for at give smagsløgene helt nye oplevelser.

”Arla Food Fest har til formål at vække børn og unges nysgerrighed på mad og udbrede sundere og mere bæredygtige madvaner til den næste generation.”

Sådan lyder det fra Anja Sønderberg Søholm, der som eventchef i Arla har det overordnede ansvar for årets udgave af Arla Food Fest.

Og arrangementet byder da også på masser af oplevelser, ikke mindst for smagsløgene. Fx kan man smage på både fårekyllinger, hamp og tang-crisps, ligesom der er mulighed for at udvikle sin egen smagsvariant til både popcorn og is.

Madrester på nye måder
Ud over at inspirere flere børn og unge til at smage på nye råvarer og gå med i køkkenet derhjemme, har festivalen i år særligt fokus på bæredygtige madvaner. Blandt de mange forskellige miljøvenlige aktiviteter er ’rest-a-fari’, hvor man kan lære at lave vafler af madrester, og madspildsorganisationen Too Good To Go’s fællesspisning, hvor Rub og Stub omdanner overskydende råvarer til et madfestivalmåltid.

”Bæredygtighed er et vigtigt fokus for Arla, og vi ved, at rigtig mange unge også er optaget af blandt andet klimaudfordringerne. Derfor er der masser af bæredygtighedsaktiviteter ved årets Arla Food Fest,” siger Anja Sønderberg Søholm og fortsætter:

”Det er vigtigt, at vi viser, at det at spise bæredygtigt sagtens kan gøres til en sjov og positiv ting, som for eksempel ved at trylle madrester om til lækre vafler.”

Skulle der alligevel blive råvarer tilovers fra arrangementerne, vil de blive doneret til madspildsbekæmpende organisationer.

Også plads til kager
Blandt festivalens mange aktiviteter er der også noget til den søde tand – bl.a. viser Emil Obel, vinder af Den Store Bagedyst 2018, hvordan man selv kan kreere fine kagemesterværker i portionsstørrelser.

Det er syvende år i træk, at Arla inviterer børn og barnlige sjæle til madfestivalen Arla Food Fest, der denne gang afholdes i Søndermarken i København d. 31. august under Copenhagen Cooking & Food Festival, og på Tangkrogen i Aarhus fra d. 6.-8. september i forbindelse med Food Festival.

Indtægten fra billetsalget går til Arla Fondens MADlejr, der, ligesom Arla Food Fest, har til formål at øge børns viden om og interesse for madlavning.

Læs mere om Arla Food Fest her

International mælkekonference sætter fokus på klima og sundhed

Der er behov for nytænkning, hvis fremtidens mejeribrug skal bidrage med løsninger til både den globale klimakrise og til de sundhedsmæssige udfordringer, som mange forbrugere står overfor.

Læs mere

Nyt værktøj skal hjælpe Arla-landmænd med at reducere klimabelastning

Arla Foods introducerer et initiativ, der skal tredoble hastigheden af gårdenes CO2-reduktioner over de næste 10 år og opbygge et af verdens største sæt af eksternt verificerede klimadata fra mælkeproduktion.

Læs mere

Massiv interesse for Mejeriernes Skolemælkslegat

430 skoler havde søgt om støtte til sjove og kreative projekter, der fremmer sundhed og fællesskab for eleverne.

Læs mere