26. september 2018

Sund mad skal spises sammen

Skolemælkens Dag bliver på mange af landets skoler markeret sunde madpakker og socialt samvær.

I dag har mange børn ekstra sunde madpakker med i skoletasken, og der er lagt op til at madpakken skal spises på en lidt anderledes måde end normalt. Det er nemlig World School Milk Day, og herhjemme har Mejeriernes Skolemælksordning valgt at fejre dagen med en ’Spis-Sundt-Sammen-Dag’.

Over 100 skoler er med

Mere end 100 skoler har meldt sig til arrangementet, der går på tværs af klasser og årgange i indskolingen. Nøgleordene for dagen er ’fællesskab, festlighed og sund kost’.

”På Skolemælkens Dag og Spis-Sundt-Sammen-Dagen sætter vi fokus på det sociale samvær med udgangspunkt i den sunde madpakke og inddrager også eleverne i både oppyntning og borddækning,” siger projektleder i Mejeriforeningen Louise Poulsen og tilføjer: ”Mad bringer mennesker sammen. At sidde sammen, imens man nyder sin madpakke, er vigtigt for både socialisering og i opbygningen af fællesskaber.”

På tre af de deltagende skoler bliver dagen ekstra festlig. De har nemlig vundet et besøg af Mika og Tobias, der optræder med deres Youtube-hit ’Ikke mere mælk’.

Fejres verden over

Spis-Sundt-Sammen-Dagen er en del af det EU-støttede Projekt Sund Skole, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag.

World School Milk Day fejres i mere end 30 lande verden over. Dagen blev indført i 2000 af FAO, FN's fødevare- og landbrugsorganisation, og den er siden blevet brugt til at markere mælkens betydning for folkesundheden i specielt tredjeverdenslande.

Følg med på Skolemælks facebook-side

Vil du vide mere?