Synerese i løbegeler - Forståelse og kvantificering
Projektet skal udvikle nye målemetoder til fysisk-kemisk beskrivelse af forløbet af syneresen i industrielle ostningsprocesser.
Af: Grith Mortensen
Projektet skal udvikle nye målemetoder til fysisk-kemisk beskrivelse af forløbet af syneresen i industrielle ostningsprocesser, der er helt afgørende for den endelige produktkvalitet. Kemometri anvendes til at finde de essentielle procesparametre med henblik på processtyring (proces analytisk teknologi).
Udvikling og afprøvning af nye teknologier udføres i samarbejde med mejeribruget.
Projekt: 1. april 2006 - 31. december 2009
Budget: 4.517.600 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: Innovationsloven
Projektleder: Richard Ipsen
Institution: Københavns Universitet, Det Biovidenskabelige Fakultet - Institut for Fødevarevidenskab
Deltagere: Arla Foods, Lunds Universitet
Publikationer og præsentationer
Synerese i løbegeler. Forståelse og kvantificering. Janhøj, T.; Ipsen, R.; Dejmek, P. & van den Berg, F. Mælkeritidende (2007) 5, 92-93.
Cremethed - også med lavt fedtindhol, Frøst, M. B.; Jønhøj, T. & Ipsen, R., Mælkeritidende