Nyheder


Branchen

IDF får ny generaldirektør

Canadieren Caroline Emond overtager toppost i mejersektorens internationale sammenslutning.
19. jan 2018 af Ulla Kjer

Mælk

12 siders fakta om mælk

Myter om mælk eksisterer stadig i bedste velgående. I det nye nummer af sundhedsmagasinet Helse får læserne serveret masser af solid viden om mælk og dens sunde...
17. jan 2018 af Ulla Kjer

Børn

8.000 elever deltog i Mælkemissionen

Eleverne er blevet klogere på kroppen, og otte klasser har vundet penge til en klassetur.
16. jan 2018 af Ulla Kjer

Sundhed

Ny, grøn sundhedsbølge på vej

Hensyn til dyrevelfærd, miljø og egen sundhed får i stigende grad forbrugerne til at fravælge kød til fordel for mere grønt. Men en ren vegansk kost er ikke sun...
12. jan 2018 af Peter Biisgaard

Skolemælk

110 nye skoler med i Mejeriernes Skolemælksordning

Fra på mandag får mange københavnske skoleelever ny leverandør af skolemælk.
05. jan 2018 af Ulla Kjer

Branchen

Forbrugerne vil have ost på julebordet

Der bliver solgt masser af ost op til jul, lyder meldingen fra ostebutikker og mejerier.
21. dec 2017 af Ulla Kjer

Branchen

DMK skal producere mozzarella for Arla

Arla har indgået et samarbejde med Tysklands største mejeriselskab, DMK.
20. dec 2017 af Peter Biisgaard

Sundhed

Risengrøden kan koges på sødmælk med god samvittighed

Nyt videnskabeligt studie viser, at der ikke sker nogen ændring i kolesteroltallet, hvis man skifter skummetmælken ud med sødmælk.
21. dec 2017 af Ulla Kjer

Skolemælk

Tidlig julegave til Vestervangsskolen

Vestervangsskolen i Herning har fået en tidlig julegave i form af løbehjul til hele specialklassen og deres lærere og pædagoger. Gaven kommer fra Mejeriernes Sk...
14. dec 2017 af Louise Poulsen

Ost

Ostemaden er stadig danskernes favorit på morgenbordet

En ny undersøgelse viser, at en ud af fem danskere starter dagen med en ostemad, og det er fortsat Danbo-osten, der oftest bliver sat på morgenbordet.
13. dec 2017 af Ulla Kjer

Eksport

Stor vækst i den økologiske mejerieksport

Den danske eksport af økologiske mejeriprodukter steg markant fra 2015 til 2016, og ifølge chefkonsulent Ejvind Pedersen vil væksten tage yderligere til i de ko...
12. dec 2017 af Ulla Kjer

Mejeri

Fortsat oste på Endrup Mejeri

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri, og det er nu besluttet, at mejeriet fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.
11. dec 2017 af Peter Biisgaard

Forskning

Mange vil forske inden for mejeriområdet

Mejeribrugets ForskningsFond har modtaget 28 projektforslag i den årlige ansøgningsrunde. Nu starter den svære udvælgelsesproces.

Branchen

Ost & ko takker af

Tre års kampagne er nu slut, men indsatsen for dansk ost fortsætter.

Branchen

Mammen går ind i is-branchen

Mammen Mejerierne A/S har købet halvdelen af Kastberg Is, som i løbet af næste år flytter is-produktionen til Drøsbro Mejeri.

Branchen

Husk de gode ting i mælken

Mælkeforbruget falder, og det er en udfordring for mejeribranchen at få fortalt forbrugerne om de gode ting i mælk, sagde landedirektør i Arla, Jakob Knudsen, p...

Branchen

24 skoler får Skolemælkslegat

Gårdbesøg, køkkenhave, udendørs skak og skridttællere var nogle af de aktiviteter, som netop har fået støtte fra Mejeriernes Skolemælksordning.
13. nov 2017 af Ulla Kjer

Branchen

Verden efterspørger økologiske mejeriprodukter

Arla er førende i verden inden for økologiske mejeriprodukter, og det kan ses på Danmarks eksport af økologiske fødevarer. Inden for de sidste fem år er eksport...

Branchen

Smørret på rutsjetur

Smørprisens historiske optur er nu afløst af et næsten lodret fald på bulkmarkederne. Men i butikkerne i flere europæiske lande er der fortsat tårnhøje priser o...

Branchen

Festival for ostenørder

På lørdag afholdes ostefestivalen Slow Cheese Copenhagen for andet år i træk. Denne gang har arrangørerne valgt at begrænse antallet af billetter.

Branchen

Thise Mejeri tæller ned til byggestart

År 2018 bliver sandsynligvis ikke ret mange dage gammelt, før Thise Mejeri tager hul på første del af sin store udvidelsesplan.

Branchen

75-årig formidler den nyeste mejeri-viden

Mejeriteknisk Selskab fejrede onsdag sit 75 års jubilæum i Agro Food Park. Selskabet har i alle årene forsynet mejerifolk med viden og forskningsresultater.

Produkter

EU blåstempler danskernes favorit-ost

Den klassiske Danbo-ost blev i dag tildelt Beskyttet Geografisk Betegnelse (BGB) af EU-Kommissionen. - En vigtig anerkendelse af en historisk, dansk ostetradi...

Branchen

Mejeriferie i fortid og nutid

Efterårsferien byder på flere tilbud om at lære lidt (mere) om dansk mejeribrug både før og nu.

Branchen

Dyrevelfærd og foodservice var ’hot’ på Anuga

Verdens største fødevaremesse giver et godt indblik i, hvad der rører sig i mejeribranchen.

Forskning

Ny forskning trækker ost ud af skammekrogen

Fede mejeriprodukter er sundere, end man hidtil har antaget, og især ost er en del bedre end sit rygte. Det viser ny forskning, hvor forskerne har set på samspi...

Branchen

Islandsk skyr til tops i international mejeridyst

En skyr med æble fra det islandske mejeri MS Selfossi vandt konsum-kategorien i årets International FOOD Contest i Herning. Kategorierne ost og smør blev vundet...

Branchen

Skolemælkens Dag fejret med musik og dans

Onsdag den 27. september fejrede skoler over hele verden Skolemælkens Dag. På Lystrup Skole nord for Aarhus blev dagen markeret med musik, dans og masser af smi...

Branchen

Kinas mejeriimport boomer

De seneste tre måneder har Kina øget sin import af stort set alle mejeriprodukter, og der er udsigt til, at importen vil blive væsentligt højere end i 2016.

Branchen

Landets bedste mejeriafdelinger er fundet

Friske mejerivarer, der inspirerer og passer til sæsonen, er kvaliteter, der går igen hos vinderne af Mejeriprisen 2017: Meny i Hørsholm og Rema 1000 i Allerød....

Branchen

Arla køber Endrup

Arla har indgået en aftale om at købe det konkurstruede Endrup Andelsmejeri.

Branchen

Ny handelsaftale med Canada og EU gavner dansk oste-eksport

I dag træder frihandelsaftalen mellem EU og Canada i kraft. Aftalen giver den danske fødevareklynge markant bedre adgang til det canadiske marked.

Branchen

Bliver køerne virkelig malket om natten?

På Høgstrupgård ved Randers blev knap 1200 gæster klogere på køer og mælkeproduktion, da gården inviterede til Åbent Landbrug.

Branchen

Mejerieksport sætter halvårs-rekord

For første gang nogensinde har de danske mejerier eksporteret for mere end 10 mia. kr. på et halvt år. Det er 1,4 mia. kr. mere end første halvår i 2016.

Branchen

På tur i osteland

Som et led i kampagnen Ost & ko inviterede Mejeriforeningen i tirsdags en busfuld osteglade madkommunikatører, bloggere og fagfolk på mejeritur til Vestsjælland...

Branchen

Arla vil fem-doble antallet af MADlejre

Arla Fonden har sat sig som mål at kunne sende 10.000 skoleelever på MADlejr i 2025.

Branchen

Åbent Landbrug for hele familien

På søndag inviterer 64 gårde danskerne til at opleve landbruget med egne øjne. I år har arrangørerne lagt ekstra vægt på formidling til de voksne gæster.

Branchen

Vice CEO i Arla går på pension

Vice CEO, direktionsmedlem og Head of Supply Chain, Povl Krogsgaard, går på pension. Han efterfølges af franskmanden Sami Naffakh.

Branchen

Alle vil have smør

- så hvorfor producerer mejerierne ikke bare noget mere? Det har direktør for råvarehandel i Arla Foods, Thomas Carstensen, forklaringen på.
06. sep 2017 af Ulla Kjer

Branchen

Smagsprøver i lange baner

Sommeragtigt vejr i weekenden fik publikum til at strømme til årets Food Festival i Aarhus, hvor mejerifolket havde mere end travlt med at uddele smagsprøver.

Branchen

Madpakker og ostespecialiteter på Food Festival

I den kommende weekend finder nordens største madbegivenhed sted, når Food Festival afholdes i Aarhus. Blandt de hundredvis af madoplevelser er der flere mejeri...

Branchen

Arla lukker Thrane Mejeri

Arla Foods stopper sin produktion af rygeoste på Thrane Mejeri i Odense på grund af et faldende salg. Mejeriet lukker i begyndelsen af oktober.

Branchen

Økologisk mælkepulver på vej op

En amerikansk analyse forudser, at markedet for økologisk mælkepulver på verdensplan vil stige med 5,4 pct. om året de næste 10 år.

Branchen

Arla: Markant vækst i første halvår

Omsætningen steg med 3 pct., mens Arlaindtjeningen voksede med 19 pct. i første halvdel af 2017. Selskabet forventer, at væksten fortsætter året ud.

Branchen

Ildsjæle belønnes

En ny pris hylder dem, der gør en indsats for at give børn og unge gode madvaner. Prisen uddeles i forbindelse med Arla Food Fest i Kongens Have.

Branchen

Populær ostebar

I forbindelse med madfestivalen Copenhagen Cooking har Mejeriforeningen opstillet en ostebar, hvor folk kan købe smagsprøver på 50 forskellige danske oste. Det ...

Branchen

Dansk ost vinder frem i verden

Sidste år eksporterede Danmark mere ost til Frankrig, end vi importerede fra det kendte osteland. Generelt oplevede den danske osteeksport fremgang på næsten al...

Branchen

Nedtælling til årets fødevaretræf er startet

Den danske mejeri- og øvrige fødevarebranche mødes i år en måned tidligere end normalt til International FOOD Contest, der for første gang afholdes sammen med h...

Branchen

Ro på og husk madpakken

God tid og rolige forældre spiller en vigtig rolle for de børn, der nu skal begynde i skole. Rådet kommer fra Adam Breum, en af forfatterne til bogen ’Sund & gl...

Branchen

Mejerieksporten til Kina satte rekord

Der blev i 2016 eksporteret danske mejeriprodukter for næsten 18 mia. kr. – en stigning på over en mia. kr. i forhold til året før. Især Kina bidrog til stignin...

Kontakt redaktionen

Peter Biisgaard
Peter  Biisgaard
Redaktør
Se profil
Ulla Kjer
Ulla   Kjer
Kommunikationsmedarbejder
Se profil