Nyheder

 


Marked

Veganske produkter ragede op på øko-messe

Bæredygtig emballage og veganske efterligninger af mejeriprodukter var de to dominerende trends på årets Biofach i Tyskland, fortæller chefkonsulent Ejvind Pede...

Mælk

’Frisk, dansk mælk smager bare bedre’

Postevand, rugbrød og mælk er de tre ting, danskerne savner mest, når de tager på ferie i udlandet. En madhistoriker forklarer, hvorfor det særligt er mælk og r...

Branchen

Mejeribranchen tog et kik ind i en plantebaseret fremtid

Under overskriften ’Mejeriernes muligheder i den grønne bølge’ præsenterede Mejeribrugets Dag en række forskellige vinkler på mejeribrugets placering i et fødev...

Ost

Danske unge køber mindre ost

Selv om danske unge er glade for ost, spiser de 19-29-årige mindre ost i dag end for fem år siden. Det skyldes især manglende viden om ostens anvendelsesmulighe...

Bæredygtighed

Tættere samarbejde skal sikre en bæredygtig fremtid for den europæiske mejerisektor

En ny uafhængig rapport analyserer både muligheder og udfordringer i hele den europæiske mejerisektors værdikæde. Rapporten, der er bestilt af Arla Foods, peger...

Branchen

Kineserne køber flere udenlandske mejeriprodukter

I 2019 steg den kinesiske mejeriimport til en værdi af USD 11,3 mia. – det er rekord.

Klima

Danmark kan spinde guld på vejen mod at blive klimaneutral

Dansk erhvervsliv kan udnytte sin frontløberrolle i den grønne omstilling, sagde erhvervsminister Simon Kollerup på konferencen ’Vejen mod nul’ på Christiansbor...

Branchen

Mælkens muligheder i ’den grønne bølge’

Mejeriernes potentialer og udfordringer i forhold til plantebaserede alternativer er i fokus på Mejeribrugets Dag den 5. februar.

Arla

Første spadestik til nyt Arla Foods Ingredients innovationscenter

I dag begynder opførelsen af selskabets nye banebrydende innovationscenter i Nr. Vium.

Ost

International hæder til to oste fra Bornholms Andelsmejeri

Som en del af Lidls eksklusive WH-serie har Mycella og Danablu fra Bornholm vundet European Private Label Awards 2020 i kategorien ’mejeriprodukter’.

Børn

Forældrehåndbog er en gratis ’sællert’

Gennem 13 år har Mejeriforeningen udgivet forældrehåndbogen ’Sund & glad skolestart’, som er blevet et hit i landets grundskoler.

Calcium

Et glas mælk eller to blomkålshoveder

En ny plakat fra Mejeriforeningen illustrerer, hvor meget man skal spise af andre fødevarer for at få den samme mængde calcium, som der er i et glas mælk.

Bæredygtighed

Thise Mejeri klar med 'klima-karton'

Mælk fra Thise Mejeri vil inden længe blive tappet på en ny og mere klimavenlig karton. De nye kartoner vil helt igennem være baseret på træmasse fra Skandinavi...

Eksport

Dansk mejerieksport på vej mod ny rekord

Salget af danske mejeriprodukter til udlandet steg både i volumen og værdi i de første 10 måneder af 2019. Det skyldes ikke mindst en markant vækst i eksporten ...

Børn

Ny MADlejr slår dørene op

Arla Fondens anden madlejrskole nu åbnet, og i disse dage strømmer de første elever til Højer for at lave mad og lære om sunde madvaner. 8.100 børn har allerede...

Marked

Julen er planlægning, planlægning, planlægning …

Julemåneden kræver et ekstra stort planlægningsarbejde på både mejerier og i detailhandlen for at sikre danskerne fløde til risalamanden og smør til både rugbrø...

Ost

Julesalg fyrer op under ostebutikkers succes

Den i forvejen gode omsætning i mejeriernes ostebutikker får et voldsomt løft i december. Blandt julens ostehit er Arla Unikas Krondild, Sort Kloster fra Thise ...

Økologi

12 års vækst i den økologiske mejerieksport er brudt

De danske mejerier eksporterede i 2018 økologiske produkter for i alt 1,5 mia. kr. Det er 75 mio. kr. mindre end i 2017.

Mejeriportræt

Se og hør om ostemagernes hemmeligheder

’Mød Danmarks ostestjerner’ hedder en ny serie med videoportrætter, hvor nogle af landets bedste ostemagere fortæller om deres passion for at lave ost.

Sundhed

På jagt efter den gådefulde sundhedsværdi i mejeriprodukter

Samspillet mellem proteiner, calcium og fedt i ost og andre mejeriprodukter giver en ekstra sundhedseffekt. Det ved forskerne, men de ved endnu ikke hvorfor. Ef...

EU

Brexit har lange udsigter

Der kan stadig gå mange år, før Storbritannien er ude af EU, forklarede professor og EU-Kommissionens rådgiver Marlene Wind på Mejeriforeningens medlemsmøde. L&...

Smag

’Desserter giver livsglæde og fornøjelse’

Mejeriforeningen og Marie Holm følger op på sommerens dessertsucces med fire nye og sæsonaktuelle webfilm med lækre desserter.

Branchen

International mælkekonference sætter fokus på klima og sundhed

Der er behov for nytænkning, hvis fremtidens mejeribrug skal bidrage med løsninger til både den globale klimakrise og til de sundhedsmæssige udfordringer, som m...

Klima

Nyt værktøj skal hjælpe Arla-landmænd med at reducere klimabelastning

Arla Foods introducerer et initiativ, der skal tredoble hastigheden af gårdenes CO2-reduktioner over de næste 10 år og opbygge et af verdens største sæt af ekst...

Skolemælk

Massiv interesse for Mejeriernes Skolemælkslegat

430 skoler havde søgt om støtte til sjove og kreative projekter, der fremmer sundhed og fællesskab for eleverne.

Calcium

Et glas mælk om dagen kan spare sundhedsvæsnet for millioner

Mange hoftebrud hos ældre, der koster sygehuse og kommuner 4,6 mia. kr. om året, kan forebygges ved at drikke mælk livet igennem. Det viser den seneste forsknin...

Branchen

”Det er en besværlig opgave, men den skal løses”

Danske mejerier med eksport til USA arbejder på at afbøde følgerne af landets straftold på ost. Landbrug & Fødevarer og Mejeriforeningen lægger pres på EU-Kommi...

Ost

Erhvervsskoler får lærerigt ostebesøg

Kendskabet til den danske ostekultur skal øges blandt gastronomistuderende landet over. Mejeriforeningens Ost & ko er taget på tour-de-erhvervsskole og de har p...

Mælkeproduktion

Landmænd leverer fortsat mindre mælk

På fjerde måned producerer danske landmælk mindre mælk sammenlignet med sidste år. Det skyldes blandt andet færre malkekøer.

Events

Ost samlede hundredvis af københavnere til endagsfestival

Lørdag spiste gæsterne til Cheese Copenhagen sig igennem 150 forskellige oste, mens branchefolk debatterede ostens bæredygtige fremtid til ostesymposium arrange...

Detailhandel

Lidl udvælger Barrit Mejeri til gourmetserie

Det lille andelsmejeri er blevet en del af Lidls og mesterkokken Wassim Hallals WH-serie med kvalitetsvarer til discountpriser.

Tilberedning

Mælkens desserthelte tager internettet med storm

Marie Holm og Mejeriforeningen har sommeren over inspireret mere end 300.000 med dessertopskrifter på sociale medier under navnet ‘Mælkens desserthelte’.

Arla

Nu får københavnerne leveret mælk af Arla-lastbiler der kører på gylle

I et nyt forsøg skal to af Arlas mælkebiler i København køre på 100 procent grøn energi i form af biogas udvundet af gylle. Det vil reducere køretøjernes CO2-ud...

Events

Gourmetvindere besøger hovedstaden

Cheese Copenhagen får særligt fint besøg, når fire vindere af Mejeribrugets Gourmetpris besøger den københavnske ostefestival i weekenden.

Bæredygtighed

Fremtidens klimaneutrale mejerisektor kalder på løsninger i hele kæden

Skal mejerisektoren være klimaneutral i 2050 kræver det, at alle løsninger bringes på bordet, og at der bliver samarbejdet på tværs. Det var der bred enighed om...

Ost

Endnu en dansk ost får EU’s BGB-mærke

Den danske osteklassiker Havarti har fået tildelt EU’s BGB-mærke. Det skaber glæde hos både eksportmejerier og de danske ostehandlere.

Events

Osteakademi for kantineledere

Landbrug & Fødevarer inviterede i dag til Osteakademi, der skal inspirere nye måder at servere ost på i storkøkkener.

Events

På vej mod en bæredygtig mejerisektor

Den danske mejerisektor skal være klimaneutral i 2050. På en stor konference på Christiansborg skal fagfolk og politikere diskutere og inspirere til, hvordan de...

Knogleskørhed

Mejeriforeningen sætter fokus på knogleskørhed

Mere end en halv million danskere har knogleskørhed, men mange ved det ikke. Video og informationspiecer skal øge kendskabet til den oversete folkesygdom.

International Dairy Federation - Årsmøde

Mejeribruget kloden rundt

WORLD DAIRY SUMMIT 2019 Der er store forskelle på, hvad mejerierne i forskellige dele af verden har fokus på. Det kom frem under dette års International Dairy ...

International Dairy Federation - Årsmøde

Mælkens sukker og proteiner rummer mange fordele

WORLD DAIRY SUMMIT 2019 Mælkesukker og mælkeproteiner rummer mange positive egenskaber, som de færreste forbrugere kender til. Faktisk bør mejerierne promovere...

International Dairy Federation - Årsmøde

Masser af udfordringer for mejerierne

WORLD DAIRY SUMMIT 2019 Bæredygtighed, plantedrikke og forarbejdning er nogle af de udfordringer, der presser mejerisektoren, og som der bliver arbejdet med på...

Branchen

Mejeribrugets ForskningsFond øremærker 2,7 mio. til klimaprojekter

Der kan nu søges om økonomisk støtte til projekter inden for mejeriforskning.

Arla

Arla udnævner eksterne rådgivere til sin bestyrelse

To eksterne rådgivere skal supplere Arla Foods’ bestyrelse med deres ekspertise inden for global digital, marketing og teknologi.

Bæredygtighed

Klimaneutralt landbrug - inspiration til næste generations landmænd

Landmanden Jens Krogh viser, hvordan konkrete handlingsplaner og investeringer kan bidrage til et CO2-neutralt landbrug.

Børn

Daginstitutioner halter bagefter med sunde måltider

Fødevarestyrelsens principper for sund mad i daginstitutioner efterleves ikke til fulde, viser ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. For at rette op skal...

Eksport

Ny USA-told er et hårdt slag mod danske mejerier

Eksport er en væsentlig del af forretningen for både små og store mejerier i Danmark. Derfor rammer den amerikanske straftold på ost flere mejerier ganske hårdt...

Branchen

25 års jubilar med udsigt til vækst

Det økologiske mejeri Naturmælk fejrer i eftermiddag sin 25-årige eksistens med forventning om en omsætningsfremgang på 5 pct. til ca. 390 mio. kr. i 2019.

Events

Tre af de små blev de store gourmetprisvindere

Tebstrup Gedeosteri, Den Gamle Foderstof og Lindved Mejeri vandt i tre af de fire kategorier i Mejeribrugets Gourmetpris. Konkurrencen havde 50 pct. flere delta...

Forskning

Seminar om mælkens ’usynlige’ sundhedseffekter

Samspillet mellem næringsstoffer i mælken skaber ekstra effekter, der har stor betydning for sundheden. Mejeriteknisk selskab holder seminar med fokus på nyeste...

Kontakt redaktionen

Peter Biisgaard
Peter  Biisgaard
Redaktør

+45 3339 4801

+45 2363 5344

Se profil
Ulla Kjer
Ulla   Kjer
Kommunikationsmedarbejder

3339 4471

Se profil