04. oktober 2024

Naturmælk overtager Hårbølle Mejeri


Naturmælk har købt Hårbølle Mejeri på Møn og overtaget mejeriet. Produktionen af oste og øvrige produkter fortsætter under Hårbølle-navnet.

På dagen, hvor De økologiske mejerier Naturmælk og Øllingegaard fejrer 30 års jubilæum, kommer også nyheden om, at Naturmælk har købt det lille Hårbølle Mejeri på Møn.

Det betyder, at Hårbølles fåre- og komælksoste fremover bliver produceret i regi af Øllingegaard Mejeri og Naturmælk. Produktionen af fåremælksprodukter fortsætter indtil videre i lokalerne i Hårbølle på Møn, hvor gårdbutikken også fortsat vil have åbent for selvbetjening. Produktionen af komælksost flytter til Naturmælk, hvor der vil blive lavet camembert og brie af økologisk komælk efter samme opskrifter og under navnet Hårbølle.

Det oplyser Naturmælk i en pressemeddelelse.

Et stærkt brand og oste med særlig karakteristika

”Vi glæder os meget over at overtage produktionen af de kendte oste fra Hårbølle Mejeri,” siger Leif
Friis Jørgensen, adm. direktør i Naturmælk.

”Hårbølle har gennem årene opbygget et stærkt brand, og ostene har deres helt særlige karakteristika. Hårbølle har desuden opbygget en unik markedsposition inden for danskproduceret fåreost, og vi er stolte over at kunne føre den tradition videre.”

”Vi er utrolig glade for, at aftalen med Naturmælk sikrer den fortsatte produktion af Hårbølles
fantastiske oste, både på ko- og fåremælk,” siger Joachim Malling, bestyrelsesleder i Hårbølle
Mejeri.

”Vi ville gerne have fortsat produktionen selv, men på trods af lokal opbakning og en ihærdig indsats har det desværre ikke været muligt at drive en rationel og rentabel forretning i de nuværende rammer og med det eksisterende produktionsudstyr, og vi har desuden haft udfordringer med at tiltrække og fastholde det nødvendige personale. Nu fortsætter produktionen i stedet fra Naturmælk og Øllingegaard, og det sikrer mangfoldigheden i det danske ostelandskab.”

 

Om Hårbølle Mejeri
Hårbølle Mejeri blev grundlagt i 2011 af Per Sørup og omdannet til et anpartsselskab i 2023.
Mejeriet har produceret håndlavede oste og yoghurt på basis af egen fåremælk og lokal
jerseymælk. Inspirationen er hentet i spansk og fransk ostetradition, og fokus har været på
håndværk og kvalitet, forædling af råmælken og omhyggelig modning af ostene.

Ostene kan købes i specialbutikker og lokale supermarkeder og nydes på gourmetrestauranter. Mejeriet har desuden en gårdbutik på Brøndegårdsvej i Hårbølle på Møn.