Nyheder


Ost

Danske oste indtager påskebordet

Påskens klassiske ostebord er blevet udvidet med hårde oste som Vesterhavsost og Gammel Knas samt varianter af blåskimmelost.
af Henrik Lomholt Rasmussen

Økologi

204.000 danskere så øko-køerne komme på græs

”Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest,” lyder det fra arrangørerne af søndagens traditionsrige event, hvor 59 økologiske landbrug land...
15. Apr 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Økologi

Økologisk festdag kan gøre op med fordomme om landbruget

En økomælkeproducent på Fyn ser Økodag som en vej til at give forbrugerne indsigt i landbrugets produktionsform. Økologisk Landsforening har forberedt landmænde...
11. Apr 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Skolemælk

Skolemælk uddeler 100.000 kr.

26 klasser/skoler får penge fra Skolemælkslegatet til bl.a. fordybelsesrum, skaksæt og udekøkken.
09. Apr 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Bæredygtighed

Pris til Thise for bæredygtighed

Thise er kåret som det mest bæredygtige varemærke indenfor føde- og drikkevarer.
05. Apr 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Dyrevelfærd

Stort potentiale i at oplyse danskerne om dyrevelfærd

Danskernes viden om dyrevelfærd i mælkeproduktionen er lav, ifølge en ny rapport fra Landbrug & Fødevarer. Fx er 58 pct. af forbrugerne enten overbeviste eller ...
04. Apr 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Børn

Ny is giver point i skolen

Aabybro Mejeri lancerer is til børn og unge med indlæringsvanskeligheder.
01. Apr 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Forskning

Samarbejde er et ’must ’

Mejeriforskningens Dag bød på 24 vidt forskellige oplæg om forskning, der kan hjælpe danske mejerier med at løse udfordringer og udnytte muligheder.
29. Mar 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen Ulla Kjer

Arla

Arla lancerer mælke- og havredrik i Danmark

I denne uge vil de danske forbrugere finde et helt nyt produkt i supermarkedernes kølereol: ’Arla Laktosefri Mælk & Havre Drik – 0,6 pct. Fedt’, der udelukkende...
20. Mar 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Smør

Smør sikrer rekordstor dansk mejerieksport i 2018

Med en samlet indtjening på 21,1 mia. kr. satte dansk mejerieksport rekord i 2018. Hovedårsagen var 35 pct. stigning i smøreksporten.
18. Mar 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Aktiviteter

Hvem smører Danmarks bedste madpakke?

Med Madpakkedysten 2019 inviterer Mejeriernes Skolemælksordning de yngste skoleelever til at lave den sundeste og mest lækre madpakke.
15. Mar 2019 af Ulla Kjer

Mejeri

Mindre mælk sikrer Them Mejeris fremtidsplaner

I løbet af 2019 skal Them Mejeri hente mindre mælk hos færre andelshavere – det vil ifølge mejeriets direktør give langt større fleksibilitet og gøre det muligt...
14. Mar 2019 af Ulla Kjer

Mejeri

Them Mejeri mister 35 pct. af mælken

Seks andelshavere med tilsammen 25 mio. kg mælk forlader mejeriet efter utilfredshed med mælkeprisen.
13. Mar 2019 af Ulla Kjer

Uddannelser

Flere unge – og voksne – vil være mejerist

Ny teknologi har øget interessen for mejeristuddannelsen, og over halvdelen af eleverne er voksenlærlinge. Hos Arla er uddannelseskonsulenten glad for de mere e...
13. Mar 2019 af Ulla Kjer

Arla

Arlas mejeriprodukter skal være klima-neutrale

Ifølge Arlas nye klimaplan skal selskabets produktion være CO2-neutral i 2050. Planen involverer både de 10.300 andelshavere og selskabets driftssteder.
11. Mar 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Klima

Mælkens næringsstoffer giver nogle klimafordele

Mælk får ofte skyld for at være adskillige gange mere klimabelastende end fx plantedrikke. En oversigt fra Aarhus Universitet tegner et mere nuanceret billede a...
07. Mar 2019 af Peter Biisgaard

Internationalt

Ny rekord for Kinas mejeriimport

Kinas import af mejeriprodukter slog i januar alle rekorder, og det har givet de internationale priser et skub opad.
05. Mar 2019 af Ulla Kjer

Branchen

Hybriddrik skal styrke Arla på et trængt svensk mælkemarked

Arlas blandingsprodukt ’Laktosfri Mjölk- & Havredryck’ skal løse to udfordringer. Dels skal drikken sikre koncernen terræn i Sverige, hvor forbruget af mælk er ...
01. Mar 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Økologi

Boom i den europæiske produktion af øko-mælk

Produktionen af økologisk mælk steg i 2018 med op til 32 pct. i de største producentlande i EU – i Danmark var stigningen på 14 pct.
28. Feb 2019 af Ulla Kjer

Ost

"Vi skal bygge videre på vores succes"

Med begivenheder som Cheese Copenhagen og Danmarks bedste osteret har Mejeriforeningens kampagne Ost & ko pirret danske madformidleres og forbrugeres smagsløg f...
21. Feb 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Arla

Arla udbetaler 2 mia. kr. til sine andelshavere

Arla Foods har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2018, der bl.a. viser en stigning i omsætningen.
20. Feb 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Økologi

Arla lancerer yoghurt med kun to ingredienser

Frugt og yoghurt er den simple opskrift på Arla Øko KUN, som er helt fri for tilsat sukker og tilsætningsstoffer. Produktnyheden er klar i butikkerne fra uge 12...
18. Feb 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Forskning

Ny mejeriforskning spænder vidt

Vitamin B12 er sammen med ’Big Data’ og unge piger, der glemmer at spise morgenmad, blandt emnerne for de forskningsprojekter, Mejeribrugets ForskningsFond i år...
13. Feb 2019 af Ulla Kjer

Sundhed

Nye fødevaretrends forvirrer forbrugerne

Bliver man sundere af at leve vegansk og kan ingefærshots forebygge sygdom? Mad og sundhed er godt stof i medierne, men mængden af informationer er også med ti...
11. Feb 2019 af Peter Biisgaard

Branchen

Mejeribrugets dag gav digital inspiration og staldtips om branchen

Digitalisering var temaet på Mejeribrugets Dag i onsdags. Ud over at høre om fremtidens mejeri brugte studerende også dagen til at få mere at vide om branchen.
08. Feb 2019 af Ulla Kjer Henrik Lomholt Rasmussen

Internationalt

Kinas mejeriimport i kraftig vækst i 2018

Kina importerede sidste år mejeriprodukter for det højeste beløb nogensinde, og det forventes, at importen vil stige yderligere i år.
07. Feb 2019 af Ulla Kjer

Skolemælk

"Der mangler et 8-tal. Hvornår kommer det?"

Frem til marts kan skoleelever samle, lege og regne med klistermærker med tal, der sidder på låget af skolemælk. På en skole i Aarhus er mærkerne et hit.
05. Feb 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Branchen

Festligt generationsskifte i Nordex Food

Den muntre tone var i højsædet, da et par hundrede gæster på Dronninglund Slot fredag var med til at fejre, at Martin Aagaard Pedersen har overtaget direktørpos...
04. Feb 2019 af Peter Biisgaard

Branchen

Udsigt til voldsom vækst i eksporten af ost til Japan

Landbrug & Fødevarer forudser en stigning på 25 til 50 pct. i eksporten af danske mejeriprodukter til Japan, når landets frihandelsaftale med EU træder i kraft ...
01. Feb 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Smag

Verdensmesterkok: "Danske mejeriprodukters høje niveau skyldes en evig stræben efter at blive bedre"

Kenneth Toft-Hansen, som i går vandt det uofficelle kokke-VM Bocuse d’Or, brugte produkter fra Thise, Løgismose og Naturmælk i de to retter, der sikrede ham VM-...
31. Jan 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Events

Thise og Naturmælk er repræsenteret ved VM for kokke

Mejeriprodukter fra Thise og fra Naturmælk indgår i de to retter, som den danske kok Kenneth Toft-Hansen har kreeret til Bocuse d’Or, det uofficielle VM for kok...
30. Jan 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Branchen

Når håndværket skal digitaliseres

Fremtidens digitale mejeri er i fokus på Mejeribrugets Dag på Kold College onsdag den 6. februar.
29. Jan 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Bæredygtighed

Der er plads til mælken i en grønnere fremtid

Internationalt forskerpanel slår fast: Mælk og mejeriprodukter spiller en vigtig rolle i en bæredygtig løsning for kloden.
25. Jan 2019 af Peter Biisgaard

EU

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.
16. Jan 2019 af Ulla Kjer

Branchen

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

23 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste sku...
14. Jan 2019 af Ulla Kjer

”2019 kan blive et vinderår for syrnede mejeriprodukter”

KRYSTALKUGLEN En stigende interesse for en sund fordøjelse kan give et løft til A38 og andre syrnede mejeriprodukter med probiotika, lyder det fra ekspert i fød...
09. Jan 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere h...
09. Jan 2019 af Henrik Lomholt Rasmussen

Arla

Arla har solgt sit sidste ’alpemejeri’

Syv år efter opkøbet af Allgäuland har Arla Foods netop solgt det sidste af de tre alpemejerier.
07. Jan 2019 af PRESSEMEDDELELSE

Ost

Danskerne går amok i ost til nytår

Mens julen præges af traditionelle oste, dropper danskerne hæmningerne til nytår og er klar til at servere specialoste med smag af jordbær og champagne.
28. Dec 2018 af Henrik Lomholt Rasmussen

Ost

Julen er ostenes fest

Ostehandlere melder om hektiske dage op til jul, hvor salget stiger 50 pct., og lysten til kvalitet og god smag – i stigende grad fra danske oste – er i højsæde...
20. Dec 2018 af Henrik Lomholt Rasmussen

Det kræver en indsats at få calcium nok

På trods af at danskerne har et relativt højt forbrug af mælk, kan det være svært af få tilstrækkeligt med kalk ind i hverdagens kost, lyder det fra ekspert i k...
14. Dec 2018 af Henrik Lomholt Rasmussen

Arla

Arla køber strategisk osteforretning i Mellemøsten af Mondeléz International

Handlen skal styrke Arlas position i Mellemøsten og Nordafrika markant ved at give adgang til nye produktkategorier, nye markeder og et topmoderne produktionsan...

Økologi

Eksporten af økologiske mejeriprodukter runder 1 mia. kroner

37 pct. Så meget steg eksporten af danske, økologiske mejeriprodukter fra 2016 til 2017.
13. Dec 2018 af Ulla Kjer

Uddannelser

Elever sætter ord på mejeriprodukter

Mejeriforeningen har udviklet et sensorisk undervisningsmateriale til fremtidens madprofessionelle på erhvervsskolerne.
06. Dec 2018 af Ulla Kjer

Bæredygtighed

Danskerne er klar til klimaindsats ved middagsbordet

68 pct. af danskerne mener, at det det vigtigt at spise bæredygtigt, viser ny undersøgelse fra Mejeriforeningen. Men mange savner viden om, hvordan man gør.

Ost

Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

Blåskimmelosten Blå Grubé fra Thise Mejeri spillede hovedrollen, da Restaurant Jordnær søndag blev kåret som vinder af konkurrencen Danmarks bedste osteret 2018...
03. Dec 2018 af Ulla Kjer

Events

Toprestauranter dyster i dansk ost

De danske oste får et drys stjernestøv, når Danmarks gastronomiske top mødes for at kåre Danmarks bedste osteret søndag 2. december i CPH Food Space i Kødbyen i...
27. Nov 2018 af Henrik Lomholt Rasmussen

Ost kan snuppe sejren i proteinræs

Hvis mejeribranchen formår og forstår at udnytte chancen, kan den vegetariske fremmarch give osten en hovedrolle som proteinkilde. Sådan lød budskabet på Mejeri...
26. Nov 2018 af Henrik Lomholt Rasmussen

Bæredygtighed

Mejeriforeningen satte gang i debat om fremtidens bæredygtige fødevareproduktion

Der blev diskuteret bæredygtighed i stor stil ved Mejeriforeningens bæredygtighedskonference, som blev afholdt torsdag den 22. november på Christiansborg. Oplæg...
23. Nov 2018 af Peter Biisgaard

Mælk

”Mejeriprodukter indeholder mælk – hvor svært kan det være?”

Nye plantedrikke markedsføres som om de var mejeriprodukter. Det skaber forvirring i køledisken, mener man i Mejeriforeningen, der netop har klaget over ’vildle...
15. Nov 2018 af Peter Biisgaard

Kontakt redaktionen

Peter Biisgaard
Peter  Biisgaard
Redaktør
Se profil
Ulla Kjer
Ulla   Kjer
Kommunikationsmedarbejder
Se profil