Mejeribrugets Gourmetpris

Gourmetprisen blev under titlen “Mejeribrugets Gourmetpris” indstiftet i 2003 af Mejeriforeningen. Prisen uddeles hvert år, og produkterne udstilles efterfølgende ved forskellige events, blandt andet International Food Contest i Herning. Gourmetprisen er et gastronomisk fokuseret supplement til International Food Contests mejeritekniske kvalitetsvurdering. 

Gourmetprisen, som blev indstiftet af Mejeriforeningen i 2003 og er uddelt hvert år siden da, har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag med sit fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter som duft, smag, udseende, historie og kreativitet. 

Derfor sammensættes dommerpanelet af kokke og professionelle gastronomiske formidlere. 

Om Gourmetprisen

Gourmetprisen uddeles hvert år af Mejeriforeningen med det formål at hylde danske mejeriprodukters gastronomiske værdi.

Alle typer af mejeriprodukter kan være med i konkurrencen. Produkterne skal være produceret i Danmark.

Blandt de tilmeldte produkter finder dommerne tre finalister i hver af de fem produkt-kategorier. Blandt finanlisterne kårer de en vinder i hver kategori ud fra blandt andet produkternes smag, originalitet og x-faktor.

 

Der kåres en vinder i hver af disse fem kategorier:

  • Konsummælksprodukter (det er for eksempel mælk, creme fraiche, yoghurt, hytteost og lignende)
  • Smør og blandingsprodukter
  • Bløde oste (det er for eksempel skimmelost)
  • Hårde oste (det er for eksempel gul ost)
  • Is og desserter

Der kåres én vinder – og uddeles én Gourmetpris – for hver af de fem kategorier.

Finalister og vindere af Gourmetprisen modtager en sticker, som de må sætte på deres produkter, så forbrugerne kan se at her er tale om et særligt produkt.

Dommerteamet bag uddelingen af Gourmetprisen 2025 voterer i kategorien hård ost. Dommerne var dette år fra venstre: Brian Mark Hansen, Eric Vildgaard, Rasmus Holmgård (som ikke var dommer men ledte af bedømmelsen) og Timm Vladimir.