Nyheder

 


Organisationer

Fremgang for de private mejerier i Danmark

De privatejede mejerier tegner sig for en stigende andel af den danske osteproduktion. ”Der er fin fremdrift for vores medlemmer,” kunne formanden for Forenin...

Arla

Udskiftning i Arla Foods’ bestyrelse

Repræsentantskabet har valgt fire nye medlemmer til bestyrelsen, heraf to danskere.

Malkekøer

Eksperter i yversundhed fra hele verden samlet i København

IDF og Seges bag international konference om yversundhed med deltagelse af eksperter fra 25 lande.

Mejeri

Sønderhaven Gårdmejeri skal levere luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Vendsyssel. De nye oste vil blive specielt udvi...

Modermælkserstatning

Them bag produktion af modermælkserstatning

Ny fabrik på Fyn skal producere økologisk modermælkserstatning til det kinesiske marked.

Branchen

Osten druknede i whisky

Whiskyosten Drunken Dog pirrede de 300 deltageres smagsløg på kredsudstillingen 8. maj hos Stauning Whisky ved Skjern.

Økologi

Ostene er kommet med på den økologiske vækstbølge

Efter at have stået i skyggen af andre økologiske mejeriprodukter gik salget af økologiske oste markant frem i 2018.

Bæredygtighed

Miljø- og fødevareministeren kiggede på bæredygtige tiltag i mælkeproduktion

Ejer Møllegård ved Skanderborg er en af de malkekvægsbedrifter, der er godt i gang med den bæredygtige omstilling ved at producere eget foder, så de slipper for...

Modermælkserstatning

Globale ambitioner fører Mille ind på det danske marked

I løbet af maj vil danske småbørnsforældre kunne købe økologisk modermælkserstatning fra Mille Food. Ud over at understrege virksomhedens placering i Danmark er...

Ældre

Mejeriprodukter spiller en vigtig rolle i den tredje alder

Ifølge en ernæringsrådgiver placerer det høje indhold af protein mejeriprodukter i gruppen af fødevarer, der kan være med til at sikre et godt helbred, når man ...

Ost

Danske oste indtager påskebordet

Påskens klassiske ostebord er blevet udvidet med hårde oste som Vesterhavsost og Gammel Knas samt varianter af blåskimmelost.

Økologi

204.000 danskere så øko-køerne komme på græs

”Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest,” lyder det fra arrangørerne af søndagens traditionsrige event, hvor 59 økologiske landbrug land...

Økologi

Økologisk festdag kan gøre op med fordomme om landbruget

En økomælkeproducent på Fyn ser Økodag som en vej til at give forbrugerne indsigt i landbrugets produktionsform. Økologisk Landsforening har forberedt landmænde...

Skolemælk

Skolemælk uddeler 100.000 kr.

26 klasser/skoler får penge fra Skolemælkslegatet til bl.a. fordybelsesrum, skaksæt og udekøkken.

Bæredygtighed

Pris til Thise for bæredygtighed

Thise er kåret som det mest bæredygtige varemærke indenfor føde- og drikkevarer.

Dyrevelfærd

Stort potentiale i at oplyse danskerne om dyrevelfærd

Danskernes viden om dyrevelfærd i mælkeproduktionen er lav, ifølge en ny rapport fra Landbrug & Fødevarer. Fx er 58 pct. af forbrugerne enten overbeviste eller ...

Børn

Ny is giver point i skolen

Aabybro Mejeri lancerer is til børn og unge med indlæringsvanskeligheder.

Forskning

Samarbejde er et ’must ’

Mejeriforskningens Dag bød på 24 vidt forskellige oplæg om forskning, der kan hjælpe danske mejerier med at løse udfordringer og udnytte muligheder.

Arla

Arla lancerer mælke- og havredrik i Danmark

I denne uge vil de danske forbrugere finde et helt nyt produkt i supermarkedernes kølereol: ’Arla Laktosefri Mælk & Havre Drik – 0,6 pct. Fedt’, der udelukkende...

Smør

Smør sikrer rekordstor dansk mejerieksport i 2018

Med en samlet indtjening på 21,1 mia. kr. satte dansk mejerieksport rekord i 2018. Hovedårsagen var 35 pct. stigning i smøreksporten.

Aktiviteter

Hvem smører Danmarks bedste madpakke?

Med Madpakkedysten 2019 inviterer Mejeriernes Skolemælksordning de yngste skoleelever til at lave den sundeste og mest lækre madpakke.

Mejeri

Mindre mælk sikrer Them Mejeris fremtidsplaner

I løbet af 2019 skal Them Mejeri hente mindre mælk hos færre andelshavere – det vil ifølge mejeriets direktør give langt større fleksibilitet og gøre det muligt...

Mejeri

Them Mejeri mister 35 pct. af mælken

Seks andelshavere med tilsammen 25 mio. kg mælk forlader mejeriet efter utilfredshed med mælkeprisen.

Uddannelser

Flere unge – og voksne – vil være mejerist

Ny teknologi har øget interessen for mejeristuddannelsen, og over halvdelen af eleverne er voksenlærlinge. Hos Arla er uddannelseskonsulenten glad for de mere e...

Arla

Arlas mejeriprodukter skal være klima-neutrale

Ifølge Arlas nye klimaplan skal selskabets produktion være CO2-neutral i 2050. Planen involverer både de 10.300 andelshavere og selskabets driftssteder.

Klima

Mælkens næringsstoffer giver nogle klimafordele

Mælk får ofte skyld for at være adskillige gange mere klimabelastende end fx plantedrikke. En oversigt fra Aarhus Universitet tegner et mere nuanceret billede a...

Internationalt

Ny rekord for Kinas mejeriimport

Kinas import af mejeriprodukter slog i januar alle rekorder, og det har givet de internationale priser et skub opad.

Branchen

Hybriddrik skal styrke Arla på et trængt svensk mælkemarked

Arlas blandingsprodukt ’Laktosfri Mjölk- & Havredryck’ skal løse to udfordringer. Dels skal drikken sikre koncernen terræn i Sverige, hvor forbruget af mælk er ...

Økologi

Boom i den europæiske produktion af øko-mælk

Produktionen af økologisk mælk steg i 2018 med op til 32 pct. i de største producentlande i EU – i Danmark var stigningen på 14 pct.

Ost

"Vi skal bygge videre på vores succes"

Med begivenheder som Cheese Copenhagen og Danmarks bedste osteret har Mejeriforeningens kampagne Ost & ko pirret danske madformidleres og forbrugeres smagsløg f...

Arla

Arla udbetaler 2 mia. kr. til sine andelshavere

Arla Foods har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2018, der bl.a. viser en stigning i omsætningen.

Økologi

Arla lancerer yoghurt med kun to ingredienser

Frugt og yoghurt er den simple opskrift på Arla Øko KUN, som er helt fri for tilsat sukker og tilsætningsstoffer. Produktnyheden er klar i butikkerne fra uge 12...

Forskning

Ny mejeriforskning spænder vidt

Vitamin B12 er sammen med ’Big Data’ og unge piger, der glemmer at spise morgenmad, blandt emnerne for de forskningsprojekter, Mejeribrugets ForskningsFond i år...

Sundhed

Nye fødevaretrends forvirrer forbrugerne

Bliver man sundere af at leve vegansk og kan ingefærshots forebygge sygdom? Mad og sundhed er godt stof i medierne, men mængden af informationer er også med ti...

Branchen

Mejeribrugets dag gav digital inspiration og staldtips om branchen

Digitalisering var temaet på Mejeribrugets Dag i onsdags. Ud over at høre om fremtidens mejeri brugte studerende også dagen til at få mere at vide om branchen.

Internationalt

Kinas mejeriimport i kraftig vækst i 2018

Kina importerede sidste år mejeriprodukter for det højeste beløb nogensinde, og det forventes, at importen vil stige yderligere i år.

Skolemælk

"Der mangler et 8-tal. Hvornår kommer det?"

Frem til marts kan skoleelever samle, lege og regne med klistermærker med tal, der sidder på låget af skolemælk. På en skole i Aarhus er mærkerne et hit.

Branchen

Festligt generationsskifte i Nordex Food

Den muntre tone var i højsædet, da et par hundrede gæster på Dronninglund Slot fredag var med til at fejre, at Martin Aagaard Pedersen har overtaget direktørpos...

Branchen

Udsigt til voldsom vækst i eksporten af ost til Japan

Landbrug & Fødevarer forudser en stigning på 25 til 50 pct. i eksporten af danske mejeriprodukter til Japan, når landets frihandelsaftale med EU træder i kraft ...

Smag

Verdensmesterkok: "Danske mejeriprodukters høje niveau skyldes en evig stræben efter at blive bedre"

Kenneth Toft-Hansen, som i går vandt det uofficelle kokke-VM Bocuse d’Or, brugte produkter fra Thise, Løgismose og Naturmælk i de to retter, der sikrede ham VM-...

Events

Thise og Naturmælk er repræsenteret ved VM for kokke

Mejeriprodukter fra Thise og fra Naturmælk indgår i de to retter, som den danske kok Kenneth Toft-Hansen har kreeret til Bocuse d’Or, det uofficielle VM for kok...

Branchen

Når håndværket skal digitaliseres

Fremtidens digitale mejeri er i fokus på Mejeribrugets Dag på Kold College onsdag den 6. februar.

Bæredygtighed

Der er plads til mælken i en grønnere fremtid

Internationalt forskerpanel slår fast: Mælk og mejeriprodukter spiller en vigtig rolle i en bæredygtig løsning for kloden.

EU

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Branchen

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

23 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste sku...

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere h...

”2019 kan blive et vinderår for syrnede mejeriprodukter”

KRYSTALKUGLEN En stigende interesse for en sund fordøjelse kan give et løft til A38 og andre syrnede mejeriprodukter med probiotika, lyder det fra ekspert i fød...

Arla

Arla har solgt sit sidste ’alpemejeri’

Syv år efter opkøbet af Allgäuland har Arla Foods netop solgt det sidste af de tre alpemejerier.

Ost

Danskerne går amok i ost til nytår

Mens julen præges af traditionelle oste, dropper danskerne hæmningerne til nytår og er klar til at servere specialoste med smag af jordbær og champagne.

Ost

Julen er ostenes fest

Ostehandlere melder om hektiske dage op til jul, hvor salget stiger 50 pct., og lysten til kvalitet og god smag – i stigende grad fra danske oste – er i højsæde...

Kontakt redaktionen

Peter Biisgaard
Peter  Biisgaard
Redaktør

+45 3339 4801

+45 2363 5344

Se profil
Ulla Kjer
Ulla   Kjer
Kommunikationsmedarbejder

3339 4471

Se profil