05. marts 2019

Ny rekord for Kinas mejeriimport

Kinas import af mejeriprodukter slog i januar alle rekorder, og det har givet de internationale priser et skub opad.

Januar blev en rekord-måned for den kinesiske import af mejeriprodukter. Især importen af sødmælkspulver (WMP) slog alle rekorder med knap 183.000 ton, hvilket er 31 pct. over importen i januar sidste år. Også to andre pulverprodukter, skummetmælkspulver (SMP) og modermælkserstatning, satte pæne januar-rekorder: Importen af modermælkserstatning steg således med hele 41 pct. til knap 29.000 ton, mens SMP steg med 25 pct. til godt 58.000 ton.

”Kinas import har aldrig været højere i en januar måned, som på grund af lavere toldsatser traditionelt set er den måned, hvor der importeres flest mejeriprodukter til landet,” forklarer chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Niels Ole Nielsen, og fortsætter:

”Den store stigning i Kinas import har da også smittet af på de internationale priser; de seneste to måneder er prisindekset på GDT (den internationale handelsplatform for mejeriprodukter – red.) således steget med 20 pct.”

Kinas import af mælk og fløde oplevede en mindre stigning på 5 pct. i forhold til januar 2018, mens importen af ost stort set var status quo, og importen af smør faldt med 15 pct.

For hele 2019 forventer markedsanalytikerne i Rabobank, at Kinas import af mejeriprodukter vil stige med 11 pct.

Se også artiklen om Kinas import i 2018.

Vil du vide mere?