Ny rekord for Kinas mejeriimport

Kinas import af mejeriprodukter slog i januar alle rekorder, og det har givet de internationale priser et skub opad.

Internationalt
Branchen
Maelkepulver
Statistik
Grafen viser Kinas import af mejeriprodukter (i ton) i januar måned de seneste seks år. Ikke mindst sødmælkspulver (WMP) og modermælkserstatning har oplevet særdeles store stigninger i forhold til januar sidste år.
Grafen viser Kinas import af mejeriprodukter (i ton) i januar måned de seneste seks år. Ikke mindst sødmælkspulver (WMP) og modermælkserstatning har oplevet særdeles store stigninger i forhold til januar sidste år.

Januar blev en rekord-måned for den kinesiske import af mejeriprodukter. Især importen af sødmælkspulver (WMP) slog alle rekorder med knap 183.000 ton, hvilket er 31 pct. over importen i januar sidste år. Også to andre pulverprodukter, skummetmælkspulver (SMP) og modermælkserstatning, satte pæne januar-rekorder: Importen af modermælkserstatning steg således med hele 41 pct. til knap 29.000 ton, mens SMP steg med 25 pct. til godt 58.000 ton.

”Kinas import har aldrig været højere i en januar måned, som på grund af lavere toldsatser traditionelt set er den måned, hvor der importeres flest mejeriprodukter til landet,” forklarer chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Niels Ole Nielsen, og fortsætter:

”Den store stigning i Kinas import har da også smittet af på de internationale priser; de seneste to måneder er prisindekset på GDT (den internationale handelsplatform for mejeriprodukter – red.) således steget med 20 pct.”

Kinas import af mælk og fløde oplevede en mindre stigning på 5 pct. i forhold til januar 2018, mens importen af ost stort set var status quo, og importen af smør faldt med 15 pct.

For hele 2019 forventer markedsanalytikerne i Rabobank, at Kinas import af mejeriprodukter vil stige med 11 pct.

Se også artiklen om Kinas import i 2018.

Mælk får selskab af planter på mejerierne

Arla Foods melder nu klart ud, at selskabet vil producere plantebaserede fødevarer, og både Thise og Naturmælk erklærer sig indstillet på at følge trop.

Læs mere

Masser af ost på sensommerens madfestivaler

Klassisk ostefondue i ny udgave, eksperttips til ostesmagning, gourmetretter med ost og massevis af smagsprøver på oste fra store og små danske mejerier. Der er i den grad ost på menuen, når Ost & ko-kampagnen i den næste måneds tid indtager Copenhagen Cooking, Food Festival i Aarhus og Odense.

Læs mere

"Jeg elsker både dyr og klistermærker"

En seksårig pige tog straks Skolemælks nye kampagne med dyreklistermærker til sig, da den – anført af biolog Anders Kofoed – blev lanceret i Aalborg Zoo onsdag.

Læs mere