Tidlig julegave til Vestervangsskolen

Vestervangsskolen i Herning har fået en tidlig julegave i form af løbehjul til hele specialklassen og deres lærere og pædagoger. Gaven kommer fra Mejeriernes Skolemælksordning, som donerer legater til oplevelser eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for skoleklasser landet over.

Skolemælk
Børn
Fuld fart på. Glade børn fra specialklassen på Vestervangsskolen i Herning tester deres nye løbehjul. Foto fra video (se link i artiklen herunder).
Fuld fart på. Glade børn fra specialklassen på Vestervangsskolen i Herning tester deres nye løbehjul. Foto fra video (se link i artiklen herunder).

Pædagog Betina Thomsen søgte om Skolemælkslegatet i efteråret, men fik i første omgang ikke tildelt noget legat. Det var dog led i en overraskelse, der gik ud på ikke bare at donere penge til klassen, men derimod at give dem løbehjulene i gave.

”Vi vil i klassen rigtig gerne på ture i lokalområdet, og da børnene elsker at løbe på løbehjul, tænkte vi at det var en oplagt måde at gøre det på”, fortæller Betina Thomsen.

”Vi havde ikke selv midler til at finansiere løbehjul, så det var en dejlig overraskelse for både os voksne og børnene. Jeg vil gerne opfordre andre til også at søge om Skolemælkslegatet for at få midler til aktiviteter, skolen ikke ellers har råd til”.

Se video med Betina Thomsen og klassens elever

Skolemælkslegatet kan søges to gange om året. Næste gang er 15. marts 2018.

Læs mere om skolemælks mange andre tilbud til landets skoleklasser på edutainmenthuset.dk

Meget engageret debat om klima og fødevarer på Folkemødet

Er en plantebaseret kost den mest bæredygtige måde at spise på? Sådan lød et af de spørgsmål, der satte gang i debatten på Mejeriforeningens møde, som paneldeltager Merete Myrup, ernæringschef/mælk i L&F, her refererer fra.

Læs mere

De private mejeriers organisation fortsætter fornyelsen

39-årige Martin Aagaard Pedersen fra Nordex Food blev tirsdag valgt ind i bestyrelsen for Foreningen Danmarks Privatmejerier. Dermed fortsætter det generationsskifte, som blev indledt, da 28-årige Peter Staunsbæk sidste år trådte ind i foreningens ledelse.

Læs mere

En ganske særlig branche

Den danske mejeribranche er kendetegnet ved et usædvanligt stærkt sammenhold og netværk – det oplevede Alette Algreen-Ussing, som mødte branchen med helt friske øjne.

Læs mere