Tidlig julegave til Vestervangsskolen

Vestervangsskolen i Herning har fået en tidlig julegave i form af løbehjul til hele specialklassen og deres lærere og pædagoger. Gaven kommer fra Mejeriernes Skolemælksordning, som donerer legater til oplevelser eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for skoleklasser landet over.

Skolemælk
Børn
Fuld fart på. Glade børn fra specialklassen på Vestervangsskolen i Herning tester deres nye løbehjul. Foto fra video (se link i artiklen herunder).
Fuld fart på. Glade børn fra specialklassen på Vestervangsskolen i Herning tester deres nye løbehjul. Foto fra video (se link i artiklen herunder).

Pædagog Betina Thomsen søgte om Skolemælkslegatet i efteråret, men fik i første omgang ikke tildelt noget legat. Det var dog led i en overraskelse, der gik ud på ikke bare at donere penge til klassen, men derimod at give dem løbehjulene i gave.

”Vi vil i klassen rigtig gerne på ture i lokalområdet, og da børnene elsker at løbe på løbehjul, tænkte vi at det var en oplagt måde at gøre det på”, fortæller Betina Thomsen.

”Vi havde ikke selv midler til at finansiere løbehjul, så det var en dejlig overraskelse for både os voksne og børnene. Jeg vil gerne opfordre andre til også at søge om Skolemælkslegatet for at få midler til aktiviteter, skolen ikke ellers har råd til”.

Se video med Betina Thomsen og klassens elever

Skolemælkslegatet kan søges to gange om året. Næste gang er 15. marts 2018.

Læs mere om skolemælks mange andre tilbud til landets skoleklasser på edutainmenthuset.dk

Nye tal om mejeribranchen

Hvor mange ton ost eksporterede Danmark sidste år? Er importen af yoghurt stigende? Få svarene i en helt ny udgave af den klassiske ’Mejeristatistik’.

Læs mere

Oste forvandles i kalkgruben

Thise Mejeri lader nogle af deres oste ’gå under jorden’ – nærmere bestemt i Hjerm Kalkgrube – når de skal lagre. Opholdet giver ostene en helt anden smag og konsistens, end de ville have fået på et normalt lager.

Læs mere

Kvægbruget møder veloplagt kommissær i Bruxelles

Formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, og formanden for Mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen, mødtes tirsdag aften med EU's landbrugskommissær Phil Hogan i Bruxelles for at drøfte forslaget til CAP 2020 og markedssituationen.

Læs mere