Mejeribruget mener...
Sundhed, bæredygtighed, fødevarekvalitet og klima. Mejeriforeningen og dens medlemmer tager gerne del i debatten om aktuelle og væsentlige emner. Læs de seneste de seneste indlæg her på siden.
Kommentar til Aftale om et grønt Danmark
Mandag 24. juni 2024 blev der indgået en historisk aftale om den fremtidige anvendelse af det danske areal og om en CO2e-afgift på landbruget i Danmark: Aftale om et grønt Danmark. Her er Mejeriforeningens første, overordnede kommentarer til aftalen.
Klimamærkning skal informere om næringsstoffer
Klumme af Mejeriforeningens ernæringschef Merete Myrup i LandbrugsAvisen 9. maj 2024
Hvis lækage sender køer, mælk og mejerier ud af landet, kommer de så igen?
Debatindlæg i ALTINGET tirsdag 2. april 2024
Mejeri driver økologi og spiller en væsentlig rolle for regeringens øko-ambition
Debatindlæg i Altinget 15. januar 2024.
Sundhed og næring fylder for danskerne, når de handler ind -men flere og flere drikker søde drikke til aftensmaden
Debatindlæg bragt i Sjællandske Nyheder 11. oktober 2023.
Danskerne mangler viden om mejeriprodukters næringsværdi og rolle i en grønnere kost
Debatindlæg bragt i Avisen Danmark 9. juli 2023
Fælles løsninger på en fælles opgave
Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen om Landbrug & Fødevarers 2030-klimaplan
Har vi glemt sundhed, når vi taler om mad?
Debatindlæg i Avisen Danmark 23. april 2023
Klimahandling er i gang – sæt ikke det gode arbejde i stå
Debatindlæg bragt i Avisen Danmark den 24. nov. 2022
Mejeridirektør - R-politikers voldsomme kritik af skolemælk overser nuancerne
Debatindlæg i Altinget 7. juni 2022
Et klimamærke på fødevarer bør handle om klima og sundhed – ligesom kostrådene
Debatindlæg i Altinget Fødevarer den 4. maj 2022
I debatten om klimamærkning glemmer vi et helt centralt aspekt
Debatindlæg i Børsen, den 14. april 2022
Elever får sunde og klimavenlige vaner ind med skolemælken
Debatindlæg i Politiken, den 31. marts 2022
Mælkeafgiftsfonden spiller fint sammen med den grønne omstilling
Debatindlæg i Altinget Fødevarer, den 30. marts 2022
Et klimamærke på fødevarer bør tage afsæt i kostrådene
Debatindlæg i Aarhus Stiftstidende, den 1. marts 2022
Den klimavenlige kost i offentlige køkkener skal også smage af noget
Debatindlæg i Altinget Fødevarer, den 23. februar 2022