Smag & madkultur
Ost, smør og andre mejeriprodukter handler i høj grad om smag og nydelse. Om traditioner, viden og madkultur - og inspiration til fx at lade osten indgå i nye, overraskende sammenhænge.
Denne sektion præsenterer fakta om de forskelle produkter samt guides, opskrifter, baggrundartikler og inspiration til smagsoplevelser.
SMAGSOPLEVELSER OG EVENTS
Ostelaboratorium med bud på helt nye smagsoplevelser, masterclasses for madprofessionelle i smørrets mange nuancer og blindsmagning af 21 forskellige slags drikkemælk.
OST
Der findes et utal forskellige ostetyper. Lige fra den milde hytteost til stærke blåskimmeloste. Bliv klogere på et udvalg af de klassiske danske oste og få en guide til ostens smagsunivers.
SMØR
Smør er et 100 pct. naturligt produkt, som gennem århundreder har været anvendt til madlavning og som tilbehør til brød og andre fødevarer.
MÆLK
Mælk er en nærende drik med et højt indhold af calcium og proteiner. Læs her om fremstilling af mælk og om de forskellige mælketyper – sødmælk, letmælk, minimælk og skummetmælk.
YOGHURT
Yoghurt er et såkaldt syrnet mælkeprodukt ligesom ymer, tykmælk og skyr. Yoghurt har været kendt i århundreder og findes i dag i et utal af forskellige udgaver.
Christian Bruun Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning, Landbrug & Fødevarer/Skejby