Fast modnet

Gastronomiens foretrukne ostetype findes i feltet mellem halvfaste skæreoste og de hårde typer som de meget kendte udenlandske oste, Parmesan og Manchego. Vi kalder typen for fast modnet. I de senere år har mange danske mejerier udviklet oste, der på hver deres måde bidrager med noget nyt i dette segment, fx Krystalost, Diamantost, Vesterhavsost mfl.

Kokke elsker de faste modne oste, fordi de er en rig kilde til grundsmagen umami, som forstærker smagen af de andre råvarer i saucer, salater og mange andre retter som gratinering eller revet i en fars eller creme.

På hjemlige spiseborde har typen også vundet voldsom popularitet de senere år, fordi den udtryksfulde duft og den sødmefulde ostemasse med små lækre knas af krystalliseret aminosyre har enorm smagsmæssig appeal til både novicer og garvede ostekendere.

Med en god øl eller et glas cider på siden er de efterhånden talrige hjemlige udgaver af typen blandt osteverdenens ypperste bidder.

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere