Esrom

Esrom er sammen med Danbo, Havarti og Danablu de fire eneste danske oste, hvis kvalitet og oprindelse er EU-certificeret ligesom fx Serranoskinke, Fetaost, Barolo og Champagne.

Esrom var den første danske ost, der fik BGB-mærket helt tilbage i 1996.

Esrom er en halvfast komælksost, der i bygning minder om Havarti, men er mindre og har større overflade, hvilket giver osten dens karakteristiske smag fra overflademodningen. Behandlingen med rødkitkultur giver osten en sart syrlig og landlig duft og en blød og alligevel skærbar konsistens.

Osten fik sit navn i 1962, opkaldt efter Esrum Kloster på Nordsjælland, hvor typen blev udviklet i 1100-tallet.

Herhjemme havde osten sin storhedstid i 1950’erne og 60’erne, men i dag eksporteres næsten hele produktionen til Tyskland.

Esrom produceres på Arla Nr. Vium Mejeri og Thise Mejeri.

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere