Esrom

Esrom er sammen med Danbo, Havarti og Danablu de fire eneste danske oste, hvis kvalitet og oprindelse er EU-certificeret ligesom fx Serranoskinke, Fetaost, Barolo og Champagne.

Esrom er en halvfast komælksost, der fik sit navn i 1962, opkaldt efter Esrum Kloster på Nordsjælland, hvor typen blev udviklet i 1100-tallet.

Op igennem det 20. århundrede nød Esrom stor popularitet på de danske frokostborde, men i dag produceres den meget få steder i landet.

Det er synd, for Esrom har et helt særligt udtryk pgra. dens behandling med rødkitkultur, der giver en sart syrlig og landlig duft og en blød og alligevel skærbar konsistens.

Et spændende indslag på ostebrættet og en perfekt skive i madpakken til den ægte osteelsker.

Mærkevarer gav fremgang i Arlas omsætning

Lurpak, Arla-brandet og Puck var med til at øge Arla Foods’ omsætning i 2019, som landede på EUR 10,5 mia.

Læs mere

Veganske produkter ragede op på øko-messe

Bæredygtig emballage og veganske efterligninger af mejeriprodukter var de to dominerende trends på årets Biofach i Tyskland, fortæller chefkonsulent Ejvind Pedersen, L&F. Eneste danske mejeri på den internationale økologimesse var Thise Mejeri, som promoverede tre nye grubeoste for sine faste eksportkunder.

Læs mere

’Frisk, dansk mælk smager bare bedre’

Postevand, rugbrød og mælk er de tre ting, danskerne savner mest, når de tager på ferie i udlandet. En madhistoriker forklarer, hvorfor det særligt er mælk og rugbrød, vi har svært ved at undvære.

Læs mere