Esrom

Esrom er sammen med Danbo og Danablu de tre eneste danske oste, hvis kvalitet og oprindelse er EU-certificeret ligesom fx Serranoskinke, Fetaost, Barolo og Champagne.

Esrom er en halvfast komælksost, der fik sit navn i 1962, opkaldt efter Esrum Kloster på Nordsjælland, hvor typen blev udviklet i 1100-tallet.

Op igennem det 20. århundrede nød Esrom stor popularitet på de danske frokostborde, men i dag produceres den meget få steder i landet.

Det er synd, for Esrom har et helt særligt udtryk pgra. dens behandling med rødkitkultur, der giver en sart syrlig og landlig duft og en blød og alligevel skærbar konsistens.

Et spændende indslag på ostebrættet og en perfekt skive i madpakken til den ægte osteelsker.

Nye tal om mejeribranchen

Hvor mange ton ost eksporterede Danmark sidste år? Er importen af yoghurt stigende? Få svarene i en helt ny udgave af den klassiske ’Mejeristatistik’.

Læs mere

Oste forvandles i kalkgruben

Thise Mejeri lader nogle af deres oste ’gå under jorden’ – nærmere bestemt i Hjerm Kalkgrube – når de skal lagre. Opholdet giver ostene en helt anden smag og konsistens, end de ville have fået på et normalt lager.

Læs mere

Kvægbruget møder veloplagt kommissær i Bruxelles

Formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, og formanden for Mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen, mødtes tirsdag aften med EU's landbrugskommissær Phil Hogan i Bruxelles for at drøfte forslaget til CAP 2020 og markedssituationen.

Læs mere