Esrom

Esrom er sammen med Danbo, Havarti og Danablu de fire eneste danske oste, hvis kvalitet og oprindelse er EU-certificeret ligesom fx Serranoskinke, Fetaost, Barolo og Champagne.

Esrom var den første danske ost, der fik BGB-mærket helt tilbage i 1996.

Esrom er en halvfast komælksost, der i bygning minder om Havarti, men er mindre og har større overflade, hvilket giver osten dens karakteristiske smag fra overflademodningen. Behandlingen med rødkitkultur giver osten en sart syrlig og landlig duft og en blød og alligevel skærbar konsistens.

Osten fik sit navn i 1962, opkaldt efter Esrum Kloster på Nordsjælland, hvor typen blev udviklet i 1100-tallet.

Herhjemme havde osten sin storhedstid i 1950’erne og 60’erne, men i dag eksporteres næsten hele produktionen til Tyskland.

Esrom produceres på Arla Nr. Vium Mejeri og Thise Mejeri.

Nu kommer der magi i spisepausen

Med hjælp fra ’Den Magiske Madkasse’ kan børn lege sig til en lettere overgang fra frokostpausen i børnehaven til den mere selvstændige spisepause i indskolingen.

Læs mere

Skolemælk leverer idéer til hjemmeundervisning

Mens landets skoler holder lukket, tilbyder Mejeriernes Skolemælksordning materialer og ideer til læring på hjemmesiden.

Læs mere

Mejerier: Fokus på omstilling og smittefri ansatte

I takt med at landets kantiner og restauranter er lukket ned, har mejerierne haft travlt med at omstille produktionen til et øget salg i detailbutikkerne. Den største udfordring lige nu er dog at skærme de ansatte mod at blive smittet med Corana-virus.

Læs mere