Esrom

Esrom er sammen med Danbo, Havarti og Danablu de fire eneste danske oste, hvis kvalitet og oprindelse er EU-certificeret ligesom fx Serranoskinke, Fetaost, Barolo og Champagne.

Esrom var den første danske ost, der fik BGB-mærket helt tilbage i 1996.

Esrom er en halvfast komælksost, der i bygning minder om Havarti, men er mindre og har større overflade, hvilket giver osten dens karakteristiske smag fra overflademodningen. Behandlingen med rødkitkultur giver osten en sart syrlig og landlig duft og en blød og alligevel skærbar konsistens.

Osten fik sit navn i 1962, opkaldt efter Esrum Kloster på Nordsjælland, hvor typen blev udviklet i 1100-tallet.

Herhjemme havde osten sin storhedstid i 1950’erne og 60’erne, men i dag eksporteres næsten hele produktionen til Tyskland.

Esrom produceres på Arla Nr. Vium Mejeri og Thise Mejeri.

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere