Mejeriprodukter

Ost, smør, mælk og yoghurt. Læs her om de forskellige mejeriprodukter.

 

Mælk

Mælk er en nærende drik med et højt indhold af calcium og proteiner. Læs her om fremstilling af mælk og om de forskellige mælketyper – sødmæ...

Marie Holms desserter

Madskribent Marie Holm er klar med flere opskrifter på lækre desserter med mejeriprodukter, der passer godt til årstiden. Frem til nytår vil...

Yoghurt

Yoghurt er et såkaldt syrnet mælkeprodukt ligesom ymer, tykmælk og skyr. Yoghurt har været kendt i århundreder og findes i dag i et utal af ...

Ost

Der findes et utal forskellige ostetyper. Lige fra den milde hytteost til stærke blåskimmeloste. Vi præsenterer her et lille udvalg af de kl...

Smør

Smør er et 100 pct. naturligt produkt, som gennem århundreder har været anvendt til madlavning og som tilbehør til brød og andre fødevarer. ...

Spørg eksperterne

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning
Se profil
Naja Locht
Naja  Locht
Konsulent
Se profil

12 års vækst i den økologiske mejerieksport er brudt

De danske mejerier eksporterede i 2018 økologiske produkter for i alt 1,5 mia. kr. Det er 75 mio. kr. mindre end i 2017.

Læs mere

Se og hør om ostemagernes hemmeligheder

’Mød Danmarks ostestjerner’ hedder en ny serie med videoportrætter, hvor nogle af landets bedste ostemagere fortæller om deres passion for at lave ost.

Læs mere

På jagt efter den gådefulde sundhedsværdi i mejeriprodukter

Samspillet mellem proteiner, calcium og fedt i ost og andre mejeriprodukter giver en ekstra sundhedseffekt. Det ved forskerne, men de ved endnu ikke hvorfor. Effekten kaldes fødevarematricen, og det var emnet for en velbesøgt konference på Axelborg for nylig.

Læs mere