Kvalitet og sikkerhed

Her finder du spørgsmål og svar om mælkens kvalitet og sikkerhed. Emnerne omhandler pasteurisering, homogenisering, antibiotika, hormoner, tilsætningsstoffer, emballage og kvalitet.

Pasteurisering af mælk

Mælk, der sælges i Danmark, er normalt altid pasteuriseret, og Fødevarestyrelsen anbefaler, at man ikke drikker eller sælger rå (upasteurise...

Homogenisering af mælk

En stor del af den mælk, der sælges i Danmark er homogeniseret. Men hvad er homogenisering egentlig for noget? Her finder du spørgsmål og sv...

Mælkens kvalitet og sikkerhed

For at mælken altid skal have sin friske og lækre smag, er der en række foranstaltninger, der sikrer at al mælk leveres med så høj kvalitet ...

Der er ikke krav om at mælk fra køer, som har spist GMO-foder skal mærkes, da der ikke overføres genmateriale fra foderet til mælken, men på det seneste er der flere mejerier, som er begyndt at fortælle når mælken stammer fra køer som ikke har fået GMO-foder.

GMO

Genmodificering, også kendt som GM og genmodificerede organismer, kendt som GMO, er omdiskuterede emner både i Danmark og i udlandet. Men hv...

Spørg eksperterne

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning

3339 4809

2098 7518

Se profil
Naja Locht
Naja  Locht
Konsulent

8731 2027

Se profil

Arla hyldede madens ildsjæle

Syv initiativer og ildsjæle, der har gjort en særlig indsats for at forbedre børn og unges madvaner, blev i aftes hædret med en 'Generation Food Award 2020'-pris.

Læs mere

Millioner til mejeriforskning

I et stort ansøgerfelt valgte Mejeribrugets ForskningsFond at prioritere ni projekter inden for en beløbsramme på i alt 16,7 mio. kr.

Læs mere

Danmarks produktion af mælk stagnerede i 2019

For første gang siden 2011 er den danske mælkeindvejning ikke steget, viser nye tal fra Mejeriforeningen. Sidste år blev der produceret 5,615 mia. kg – nøjagtig det samme som i 2018.

Læs mere