Kvalitet og sikkerhed

Her finder du spørgsmål og svar om mælkens kvalitet og sikkerhed. Emnerne omhandler pasteurisering, homogenisering, antibiotika, hormoner, tilsætningsstoffer, emballage og kvalitet.

Pasteurisering af mælk

Mælk, der sælges i Danmark, er normalt altid pasteuriseret, og Fødevarestyrelsen anbefaler, at man ikke drikker eller sælger rå (upasteurise...

Homogenisering af mælk

En stor del af den mælk, der sælges i Danmark er homogeniseret. Men hvad er homogenisering egentlig for noget? Her finder du spørgsmål og sv...

Mælkens kvalitet og sikkerhed

For at mælken altid skal have sin friske og lækre smag, er der en række foranstaltninger, der sikrer at al mælk leveres med så høj kvalitet ...

Der er ikke krav om at mælk fra køer, som har spist GMO-foder skal mærkes, da der ikke overføres genmateriale fra foderet til mælken, men på det seneste er der flere mejerier, som er begyndt at fortælle når mælken stammer fra køer som ikke har fået GMO-foder.

GMO

Genmodificering, også kendt som GM og genmodificerede organismer, kendt som GMO, er omdiskuterede emner både i Danmark og i udlandet. Men hv...

Spørg eksperterne

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning

3339 4809

2098 7518

Se profil
Naja Locht
Naja  Locht
Konsulent

8731 2027

Se profil

Ø-mærkede oste vinder frem

De danske forbrugere putter stadig flere økologiske mejeriprodukter i indkøbsvognen – især salget af ost og syrnede produkter går frem.

Læs mere

Nyt årsmagasin klar

Dansk mejeriforskning i international top, grønne retter med ost og mejerier, der går plantevejen. Ny udgave af Mejeriforeningens årsmagasin samler op og sætter perspektiv på aktuelle tendenser i mejeribruget. Læs magasinet her.

Læs mere

Nu skal pastaen og pølseretten løftes med en dosis mælk

Fire nye opskrifter på retter med mælk som en vigtig ingrediens er Mejeriforeningens bidrag til FN’s World Milk Day mandag den 1. juni. Bag opskrifterne står en populær madblogger med 30.000 Instagram-følgere.

Læs mere