Kvalitet og sikkerhed

Her finder du spørgsmål og svar om mælkens kvalitet og sikkerhed. Emnerne omhandler pasteurisering, homogenisering, antibiotika, hormoner, tilsætningsstoffer, emballage og kvalitet.

Pasteurisering af mælk

Mælk, der sælges i Danmark, er normalt altid pasteuriseret, og Fødevarestyrelsen anbefaler, at man ikke drikker eller sælger rå (upasteurise...

Homogenisering af mælk

En stor del af den mælk, der sælges i Danmark er homogeniseret. Men hvad er homogenisering egentlig for noget? Her finder du spørgsmål og sv...

Mælkens kvalitet og sikkerhed

For at mælken altid skal have sin friske og lækre smag, er der en række foranstaltninger, der sikrer at al mælk leveres med så høj kvalitet ...

Der er ikke krav om at mælk fra køer, som har spist GMO-foder skal mærkes, da der ikke overføres genmateriale fra foderet til mælken, men på det seneste er der flere mejerier, som er begyndt at fortælle når mælken stammer fra køer som ikke har fået GMO-foder.

GMO

Genmodificering, også kendt som GM og genmodificerede organismer, kendt som GMO, er omdiskuterede emner både i Danmark og i udlandet. Men hv...

Spørg eksperterne

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning
Se profil
Naja Locht
Naja  Locht
Konsulent
Se profil

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere