Kvalitet og sikkerhed

Her finder du spørgsmål og svar om mælkens kvalitet og sikkerhed. Emnerne omhandler pasteurisering, homogenisering, antibiotika, hormoner, tilsætningsstoffer, emballage og kvalitet.

Pasteurisering af mælk

Mælk, der sælges i Danmark, er normalt altid pasteuriseret, og Fødevarestyrelsen anbefaler, at man ikke drikker eller sælger rå (upasteurise...

Homogenisering af mælk

En stor del af den mælk, der sælges i Danmark er homogeniseret. Men hvad er homogenisering egentlig for noget? Her finder du spørgsmål og sv...

Mælkens kvalitet og sikkerhed

For at mælken altid skal have sin friske og lækre smag, er der en række foranstaltninger, der sikrer at al mælk leveres med så høj kvalitet ...

Der er ikke krav om at mælk fra køer, som har spist GMO-foder skal mærkes, da der ikke overføres genmateriale fra foderet til mælken, men på det seneste er der flere mejerier, som er begyndt at fortælle når mælken stammer fra køer som ikke har fået GMO-foder.

GMO

Genmodificering, også kendt som GM og genmodificerede organismer, kendt som GMO, er omdiskuterede emner både i Danmark og i udlandet. Men hv...

Spørg eksperterne

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning
Se profil
Naja Locht
Naja  Locht
Konsulent
Se profil

Nye tal om mejeribranchen

Hvor mange ton ost eksporterede Danmark sidste år? Er importen af yoghurt stigende? Få svarene i en helt ny udgave af den klassiske ’Mejeristatistik’.

Læs mere

Oste forvandles i kalkgruben

Thise Mejeri lader nogle af deres oste ’gå under jorden’ – nærmere bestemt i Hjerm Kalkgrube – når de skal lagre. Opholdet giver ostene en helt anden smag og konsistens, end de ville have fået på et normalt lager.

Læs mere

Kvægbruget møder veloplagt kommissær i Bruxelles

Formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, og formanden for Mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen, mødtes tirsdag aften med EU's landbrugskommissær Phil Hogan i Bruxelles for at drøfte forslaget til CAP 2020 og markedssituationen.

Læs mere