Thise og Naturmælk er repræsenteret ved VM for kokke
Mejeriprodukter fra Thise og fra Naturmælk indgår i de to retter, som den danske kok Kenneth Toft-Hansen har kreeret til Bocuse d’Or, det uofficielle VM for kokke. Vinderen kåres i dag kl. 17.30
Vesterhavsost fra Thise og Hømælk fra Naturmælk er med helt fremme, når vinderen af Bocuse d’Or, det uofficielle verdensmesterskab for kokke, udpeges kl. 17.30 i den franske by Lyon.
VM’s danske repræsentant, kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og hans hold, bruger nemlig produkter fra de to mejerier.
”Det er et krav fra konkurrencens side, at fadretten – en kalvekam med garniturer – skal have et nationalt islæt, og det bliver både afspejlet i råvarerne, men også i teknikker og i brugen af danske specialiteter som fx rygeost og Vesterhavsost,” siger Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.
Nelly Frees Riggelsen, salgs- og marketingchef hos Naturmælk, er både ydmyg og stolt over, at Kenneth Toft-Hansen bl.a. anvender biodynamisk Hømælk fra det sønderjyske mejeri i Bocuse d'Or.
"Vi har stor respekt for Kenneth og hans brug af vores produkter i en konkurrence på så højt niveau, hvor vi også tidligere har optrådt. At vi nu gør det igen, viser Kenneths anerkendelse af Naturmælk og vores tilgang til udviklingen af mejeriprodukter," siger Nelly Frees Riggelsen.
Større fokus på ost
Siden Kenneth Toft-Hansen vandt den danske udtagelseskonkurrence til Bocuse d’Or i 2017, har han senest vundet bronze ved det uofficielle europamesterskab, Bocuse d'Or Europe, i juni sidste år.
Den danske kok kalder mejeri for et vigtigt produkt i opbygningen af sine serveringer ved Bocuse d’Or og i sit almindelige arbejde med menuer.
”Helt objektivt set synes jeg, man skal og bør rette større fokus imod mælk og ost. Især i disse klimabevidste tider synes jeg godt, man kunne udvise lidt mere respekt for, hvor god en råvare ost er. Smør og mejeriprodukter skal være af god kvalitet. Det er jo der, vi begynder til sådan en konkurrence her,” siger Kenneth Toft-Hansen til hkiost.dk.
Vil du vide mere?
Thise - 30 år og stadig flyvende
”Vi sammenligner os med humlebien, som egentlig ikke kan flyve, men gør det alligevel. Nu har vi da fløjet i 30 år, så mon ikke vi også flyver de næste 30 år, ” lød det fra mejeridirektør Poul Pedersen, da Thise Mejeri i dag fejrede sin 30 års fødselsdag sammen med flere hundrede gæster.
Thise Mejeri rydder præmiebordet i mejeridyst
Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest i Herning i dag.
Naturmælk giver mælken en dosis procenter på Roskilde Festival
For andet år i træk serverer Naturmælk Piña Colada, Hot Tequila Choco Mint og andre mælkecocktails i N-Bar på Roskilde Festival. Cocio debuterer med en stand på Smukfest for at komme tættere på målgruppen af 15-35-årige.
Revolution på de indre linjer hos Naturmælk
Naturmælk har et plantebaseret produkt klar, men har ikke travlt med at lancere det. Processen med at få omstillingen fra at være et rendyrket mejeri til også at fremstille og markedsføre produkter fremstillet af planter på plads har højeste prioritet.