Sund mad skal spises sammen
Skolemælkens Dag bliver på mange af landets skoler markeret sunde madpakker og socialt samvær.
I dag har mange børn ekstra sunde madpakker med i skoletasken, og der er lagt op til at madpakken skal spises på en lidt anderledes måde end normalt. Det er nemlig World School Milk Day, og herhjemme har Mejeriernes Skolemælksordning valgt at fejre dagen med en ’Spis-Sundt-Sammen-Dag’.
Over 100 skoler er med
Mere end 100 skoler har meldt sig til arrangementet, der går på tværs af klasser og årgange i indskolingen. Nøgleordene for dagen er ’fællesskab, festlighed og sund kost’.
”På Skolemælkens Dag og Spis-Sundt-Sammen-Dagen sætter vi fokus på det sociale samvær med udgangspunkt i den sunde madpakke og inddrager også eleverne i både oppyntning og borddækning,” siger projektleder i Mejeriforeningen Louise Poulsen og tilføjer: ”Mad bringer mennesker sammen. At sidde sammen, imens man nyder sin madpakke, er vigtigt for både socialisering og i opbygningen af fællesskaber.”
På tre af de deltagende skoler bliver dagen ekstra festlig. De har nemlig vundet et besøg af Mika og Tobias, der optræder med deres Youtube-hit ’Ikke mere mælk’.
Fejres verden over
Spis-Sundt-Sammen-Dagen er en del af det EU-støttede Projekt Sund Skole, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag.
World School Milk Day fejres i mere end 30 lande verden over. Dagen blev indført i 2000 af FAO, FN's fødevare- og landbrugsorganisation, og den er siden blevet brugt til at markere mælkens betydning for folkesundheden i specielt tredjeverdenslande.
Følg med på Skolemælks facebook-side
Vil du vide mere?
SUNDHED
Få svar på spørgsmål om sundhed og mælk. Læs fx mere om kostanbefalinger, mælkens sundhedseffekter og mælkens næringsstoffer her.
International mælkekonference sætter fokus på klima og sundhed
Der er behov for nytænkning, hvis fremtidens mejeribrug skal bidrage med løsninger til både den globale klimakrise og til de sundhedsmæssige udfordringer, som mange forbrugere står overfor.
Ny, grøn sundhedsbølge på vej
Hensyn til dyrevelfærd, miljø og egen sundhed får i stigende grad forbrugerne til at fravælge kød til fordel for mere grønt. Men en ren vegansk kost er ikke sundere end en varieret kost med både kød og grønt. Det var et par af de gennemgående konklusioner på et meget velbesøgt L&F-seminar, som også tog fat i udfordringerne med at formidle valid information om ernæring og sundhed i aviser og på de sociale medier.