5. november 2020

Skal der sødmælk eller fløde i persillesovsen?

Muntre diskussioner om den helt rigtige opskrift på persillesovs, dagplejebørn, der skåler i mælk og en ung caféejer, der forsøger at lave den perfekte latteart. En stribe små film på sociale medier viser glimt af en hverdag med mælk i Danmark.

Vennerne Per og Erik tager en varm og solrig sommerdag på havet for at fange rødspætter. De er begge pensionerede fiskere, og holder rigtig meget af stegte rødspætter med persillesovs. Men hvordan sovsen skal tilberedes, er de ikke helt enige om – den ene sværger til sødmælk, mens den anden mener at et skvæt fløde giver den helt rigtige fylde.
Man kan følge de to gamle venners muntre diskussion i en serie på fem små film, som Mejeriforeningen har fået produceret til de sociale medier under overskriften ’Mit liv med mælk’. I de øvrige film medvirker en dagplejemor, en far og en søn på en mælkegård, en ung barista og en familie med fire børn.

”Mælk er et produkt, som indgår i mange mennesker dagligdag på meget forskellige måder. Det har vi valgt at illustrere i fem små historier, der giver et glimt af hverdagslivet i Danmark. Derudover er der ikke noget dybere budskab – vi ønsker i al beskedenhed at vise forskellige menneskers liv og deres forhold til mælk, og håber, at folk vil hygge sig med at se filmene,” fortæller marketingmanager Lars Witt Jensen, Mejeriforeningen.

De fleste film har allerede kørt i nogle uger på Facebooksiderne for mælken.dk og kampagnen ’Mælk er for livet’, og at dømme efter reaktionerne her, er der et publikum til den type historier.  

”De fleste reaktioner er meget positive. Der sker ikke så meget i filmene, men folk føler sig godt underholdt i det lille minuts tid, de hver især varer. Mange mennesker synes, at det er interessant at få et indblik i andres hverdag - og de fleste af os har et forhold til mælk, så her er noget man kan relatere til.”

Se filmene:
De fem film i serien ’Mit liv med mælk’ kan ses på Mejeriforeningens Youtube-kanal og Facebooksiderne for mælken.dk og Mælk er for livet.