29. december 2021

Sådan bliver nytårsmenuen et festfyrværkeri med ost

Gourmetkokken Simon Thrane giver inspiration til en middag med ost som tema på årets sidste aften.

Hvad skal der på nytårsbordet? Er man i tvivl, kan man finde inspiration hos Ost & ko, som har bedt topkokken Simon Thrane fra restauranten CPH Gourmet om at udvikle en treretters menu med tre forskellige oste til årets sidste aften.
Resultatet kan man se på Ost & kos sider på Facebook og Instagram, hvor Simon Thranes opskrifter er blevet præsenteret én for én i julemåneden. Først gjaldt det forretten, terrine med cheddar og syltet grønt serveret med ostetoast og kaviar.  En uge senere fulgte hovedretten, fasan a la creme med danablu-crumble, karamelliseret puré på skorzonerrod og grillet danablu.

’Gode råd’ til osten
Nytårsmenuen rundes af med ”en anderledes osteservering med et sjovt miks af fransk ost og sønderjysk tradition.” Den beskrivelse dækker over lun Mont d’Or med vintertrøffel, flamberede figner og ’gode råd’ – traditionelle småkager fra Sønderjylland.
”Jeg håber, at I har fået inspiration til at bruge ost til meget mere end en ostetallerken,” siger Simon Thrane i en 15 minutter lang video, hvor han laver de tre retter.
Filmen kan ses på Facebook og Instagram 
Ost & ko er Mejeriforeningens EU-støttede kampagne for dansk ostekultur.

Se opskrifterne på de forskellige retter her (links til Ost & kos hjemmeside):
Forretten 

Hovedretten

Osteretten