9. januar 2020

Ny MADlejr slår dørene op

Arla Fondens anden madlejrskole nu åbnet, og i disse dage strømmer de første elever til Højer for at lave mad og lære om sunde madvaner. 8.100 børn har allerede været igennem den første madlejrskole.

I denne uge svinger skoleelever potter og pander på MADlejr i Højer i Sønderjylland for allerførste gang. Det er Arla Fonden, der står bag madlejrskolen, som Tønder kommune også er engageret i. På lejrskolen skal tusindvis af børn i 6. og 7. klasser fra hele Danmark lære om mad, sundhed og bæredygtighed.

Mens de er på lejrskolen, laver børnene selv al deres mad. De skal blandt andet selv filetere fisk, lav mad af en nyslagtet høne og derudover lære om sunde madvaner. Målet med lejrskolen er blandt andet, at eleverne skal bringe madglæde- og bevidsthed med sig videre i deres liv, så de bliver i stand til at tage ansvar for deres egen sundhed.

Den første MADlejr på Helnæs på Sydfyn har været en kæmpe succes, og det er derfor, at Arla Fonden nu udvider med endnu en lejrskole. Evalueringer, viser, at 85 pct. af eleverne vurderer, at opholdet har gjort dem mere interesserede i at lave mad, og 87 pct. oplever, at de kunne mere, end de selv troede.

Åbner op for de unges nysgerrighed

Gennem de fem år, den første madlejrskole har eksisteret, har mere end 8.000 elever været på afsted. Det svarer til 380 skoleklasser.

"Rigtig mange danske børn ikke kan finde rundt i et køkken og kender ofte utrolig lidt til råvarerne. Det kommer til at have betydning for deres egen sundhed på lang sigt, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan byde endnu flere børn velkomne på MADlejr," siger Sanne Vinther, der er adm. direktør i Arla Fonden.

Hun håber på med tiden at kunne udvide med flere madlejrskoler, så op mod 10.000 danske børn årligt kan lære gode madvaner.

Mere info:

En længere version af Arlas pressemeddelelse om den nye madlejrskole.
ArlaFondens hjemmeside
MADlejrs hjemmeside

Vil du vide mere?