05. oktober 2021

Mejeriforeningen: Bred aftale giver ro til at arbejde langsigtet

 Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen glæder sig over, at både rød og blå blok står bag den nye klimaaftale for landbruget.
”Nu kender vi rammerne og det er en forudsætning for at kunne investere i omstillingen ude på bedrifterne,” siger han.    

Et stort flertal af folketingets partier indgik mandag aften en klimaaftale for landbruget. Ganske kort fortalt er man blevet enige om et bindende mål for landbrugets CO2-reduktioner, så der i 2030 skal udledes mellem 55 og 65 pct. mindre CO2 i 2030 end i 1990. For at understøtte den indsats tilføres cirka 3,8 mia. i statslige midler.

I Mejeriforeningen glæder formanden Steen Nørgaard Madsen sig først og fremmest over, at både rød og blå blok i Folketinget står bag aftalen.

”Nu kender vi rammerne, og det er vigtigt. Både for mælkeproducenter og mejerier. Der betyder for eksempel, at vi nu kan investere i den grønne omstilling ude på bedrifterne med,” siger han.

Langsigtede investeringer

Han understreger samtidig, at mælkeproducenterne vil blive presset på økonomien i de kommende år på grund af reduktion af EU-støtten (udjævning af hektarstøtte og finansiering af udtagning af lavbundsjorde).

”Det giver selvfølgelig nogle ekstra udfordringer på mange bedrifter. Men vi er klar til at tage udfordringen op, og ser frem til at kunne levere på den grønne omstilling. Den nye, brede klimaaftale for landbruget giver os ikke mindst ro til at arbejde langsigtet inden for kendte rammer - og det er altafgørende, når der skal investeres i fremtiden ude på bedrifterne,” siger han.