18. august 2023

Mejerier byder indenfor til årets Åbent Landbrug

Hvor kommer mælken fra, og hvordan bliver den til de lækre mejeriprodukter vi kender? Det skal arrangementet Åbent Landbrug give svaret på den 17. september. I år inviterer to mejerier indenfor, og fire mejerier er repræsenteret gennem deres andelshavere og leverandører

Naturmælk og Øllingegaard slår igen i år dørene op for besøgende til årets Åbent Landbrug. Her kan gæster besøge mejeriet og finde ud af, hvordan mælk blandet andet bliver til ost, og hvordan produkterne senere lander i butikkerne. Foruden de to mejerier, som åbner dørene til produktionen, vil 37 mælkeproducenter fra i alt fire mejerier vise deres gårde frem for de tilmeldte gæster. Mejerierne er Them, Mammen, Arla og Øllingegaard.

Åbent Landbrug, som arrangeres af Landbrug & Fødevarer, skal give gæsterne mulighed for at se mælkens vej fra ko til karton. Derfor er projektleder Jan Morre Christensen glad for, at både mejerier og mælkeproducenter bakker op om dagen.

”Tak for den store hjælp, mejerierne yder til deres landmænd – både smagsprøver, materialer, markedsføring og meget mere. Det gode samarbejde med mejerierne er med til at skabe rammerne Åbent Landbrug,” fortæller han.

For Åbent Landbrug er mere end rundvisninger ude ved landmændene. Det skal også give et billede af, hvad der sker med råvarerne fra gårdene inden de ender på hylden i supermarkedet eller på bordet i restauranten. På den måde skal dagen også give et indblik i, hvilken rolle mejerierne spiller i mælkeprodukternes tilbliven.

Åbent Landbrug skal give læring til de mange gæster.

”Gæsterne kommer ofte hjem med ahaoplevelser omkring klima, dyrevelfærd og produktion”, fortæller Jan Morre Christensen.

Naturmælk og Øllingegaard står klar til at give besøgende vigtig viden om hvilken stolthed, de ligger i deres mejeriprodukter, og hvor vigtig mejerierne er i madproduktionen.

Åbent Landbrug er et arrangement støttet af Mælkeafgiftsfonden.

Bookingen til årets Åben Landbrug er nu åben, og kan findes ved at trykke her.