20. januar 2023

Klassisk koncert til morgenfoderet

To klassiske musikere vælger utraditionelle steder til at optage deres musik. Senest har de optaget en koncert i en kostald, og den kan nu opleves på nettet.

160 malkekøer på Mannerup Møllegård kunne i begyndelsen af november nyde deres morgenmad til tonerne af Edvard Griegs klassiker ’Morgenstemning’. Musikken bliver fremført af den klassiske duo fløjtenisten Linnéa Villén og Allan Sjølin på spansk guitar, og den stemningsfulde koncert kan nu ses og høres her.

Om den noget utraditionelle lokation for koncerten siger Allan Sjølin:

”Hvorfor skal musik altid spilles på de traditionelle steder? Som professionelle musikere vil vi gerne få musikken ud på steder, hvor den normalt ikke bliver spillet.”

Og netop en kostald passede rigtig fint til det klassiske nummer af Grieg, fortæller Allan Sjølin.

”Vi var i stalden kl. 7 om morgenen, hvor køerne lige havde fået morgenmad, og der var en dejlig rolig stemning. Meget klassisk musik passer netop godt sammen med stemningen på landet og i naturen.”

Allan Sjølin har fra sin søster, som arbejder på en gård, hørt, at køer giver mere mælk, når de hører klassisk musik, og det var også medvirkende til, at valget faldt på en stald med malkekøer som baggrund. Om de 160 køer på Mannerup Møllegård gav mere mælk, den dag koncerten blev optaget, vides ikke, men gårdens ejer, Peter Sivertsen, fortæller, at både køer og medarbejdere nød musikken.

Villén & Sjølin har tidligere indspillet klassisk musik i en hestestald og en kornsilo, og ifølge Allan Sjølin har duoen også overvejet at lave koncerter med publikum på utraditionelle steder.

Mannerup Møllegård er en økologisk gård med mælkeproduktion, der ligger mellem Ringsted og Roskilde.