06. juni 2023
Af: PRESSEMEDDELELSE

Jernved Mejeri fortsætter

Teamleder fra Tistrup Mejeri og ejerne af Mammen Mejerierne overtager det lille ostemejeri i Jernved.

Det sydvestjyske ostemejeri Jernved Mejeri fortsætter driften under nye ejere, efter den tidligere ejer Ole Jørn Frederiksen i marts døde som følge af en arbejdsulykke. De nye ejere er teamleder Morten Kongsbak Jensen, Arla Tistrup Mejeri, samt ejerne af Mammen Mejerierne, Lars og Peter Staunsbæk.

Efter den tragiske ulykke har familien bag Jernved Mejeri arbejdet målrettet på at sikre, at Laila og Ole Jørn Frederiksens livsværk fortsat kan forsyne kunderne med gode håndværksoste.

”Efter lidt mere end to måneder er der nu en afklaring på mejeriets fremtid, og det er vi rigtig glade for," siger Laila Frederiksen, som indtil ulykken, drev Jernved Mejeri sammen med sin mand Ole Jørn Frederiksen og fem medarbejdere.

”Ledelsen af Jernved Mejeri overtage pr. 2. juni af Morten Kongsbak Jensen. Han kommer fra en stilling som teamleder på Arla Tistrup Mejeri, hvor han har beskæftiget sig med produktion af Danbo og specialoste. Jeg selv fortsætter, som hidtil, på mejeriet som ansvarlig for salg og butik.” fortæller Laila Frederiksen.

Har længe drømt om at blive selvstændig

Den nye leder og medejer glæder sig til at komme i gang i Jernved:

”Jeg har længe gået med en lille drøm om en dag at blive selvstændig i mejeribranchen, og jeg ser frem til at få produktion i gang, så Jernved Mejeri igen kan betjene de gode kunder de har haft igennem 30 år,” udtaler Morten Kongsbak Jensen.

Ud over at blive daglig leder for Jernved Mejeri, bliver Morten som førnævnt også medejer, sammen med Lars og Peter Staunsbæk, der til daglig står bag Mammen Mejerierne A/S. De tre udgør fremadrettet Jernved Mejeris nye ejerkreds.

”Jernved Mejeri skal, under Mortens ledelse, fortsat drives som et selvstændigt mejeri med produktion af de allerede kendte og gode håndværksprodukter. Min og Peters motivation for at tage medejerskab i Jernved Mejeri, er at medvirke til, at mejeriet fortsat kan eksistere som før, men at det forhåbentlig også kan udvikle sig over de kommende år”, udtaler Lars Staunsbæk.