24. januar 2020

Første spadestik til nyt Arla Foods Ingredients innovationscenter

I dag begynder opførelsen af selskabets nye banebrydende innovationscenter i Nr. Vium.

Global efterspørgsel på specialiserede produkter og ingredienser er stigende og med det nye innovationscenter skruer Arla Foods Ingredients (AFI) endnu mere op for udviklingen af mejeri og valle, for at imødekomme det stigende behov for næringsrige og bæredygtige fødevarer. Det nye innovationscenter skal huse førende internationale forskere, ingeniører og laboranter. Første spadestik bliver i dag taget af Vice President for Research and Development i AFI, Niels Østergaard, bestyrelsesmedlem i Arla Foods Bjørn Jepsen og borgmester i Ringkjøbing/Skjern kommune Hans Østergaard.

Indenfor de næste år forventer Arla Foods Ingredients’ en markant stigning i efterspørgslen på højt specialiseret protein og laktoseingredienser. Derfor har Arla Foods investeret ca. 300 mio.kr. i det nye innovationscenter som er placeret i Nr. Vium, tæt på Arla Foods Ingredients største produktionssted, Danmark Protein.

9.000 kvm.

Centret bliver et topmoderne anlæg på 9.000 kvm. med et fleksibelt kontormiljø tæt på laboratorier og et pilotanlæg, som tilsammen skaber et unikt center for forskning og udvikling indenfor valle og mælkebaserede ingredienser. Centret vil være en del af AFI, Arlas datterselskab der har transformeret valle fra det, der engang blev betragtet som et affaldsprodukt, til kvalitetsingredienser der bruges til spædbarnsernæring, klinisk ernæring, sportsernæring, specialiseret ernæring samt andre føde- og drikkevarer.

Henrik Andersen, Group Vice President i Arla Foods Ingredients siger:

“Jeg er meget glad for at vi nu kan tage første spadestik til vores nye topmoderne innovationscenter. Vi arbejder altid på nye og innovative løsninger til vores kunder så de kan udvikle og forbedre deres produkters næringsmæssige eller funktionelle værdi der imødekommer børns, atleters, patienters og forbrugeres særlige ernæringsbehov. På det nye innovationscenter kan vi bruge avanceret forskning og teknologi til at udforske mælk og valles fulde potentiale som ingredienser til fødevarer og specialiseret ernæring.”

Det nye innovationscenter skal beskæftige op til 90 forskere, ingeniører, teknologer og laboranter som vil afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk. Fra avancerede separationsteknologier til at isolere specifikke dele af valle eller mælk – til varmebehandlings- og pasteuriseringsteknologi for at forbedre funktionaliteten og holdbarheden.

Arla Foods er i dag en af Danmarks største fødevarevirksomheder og blandt de fire største private arbejdsgivere i Vestjylland. Selskabet beskæftiger godt 2.200 medarbejdere i området, hvoraf ca 1.300 arbejder i Ringkjøbing/Skjern kommune.

Det nye AFI Innovationscenter forventes at åbne i sommeren 2021.

I 2017 åbnede Arla Innovation Center (AIC) i Skejby, hvor der i dag arbejder ca 130 medarbejdere.