Et glas mælk eller to blomkålshoveder
En ny plakat fra Mejeriforeningen illustrerer, hvor meget man skal spise af andre fødevarer for at få den samme mængde calcium, som der er i et glas mælk.
Mælk er en rigtig nem kilde til calcium, så hvis man ikke ønsker at drikke mælk eller spise mejeriprodukter, skal der indtages store mængder af andre fødevarer for at dække det daglige behov for calcium. På en plakat, som Mejeriforeningen netop har fået lavet, illustreres det på en let og overskuelig måde, hvor meget man skal spise af andre calciumholdige fødevarer for at få lige så meget calcium, som der er i et glas mælk med 250 ml.
”Vi har valgt at tage udgangspunkt i et glas mælk, fordi det er en mængde, de fleste kan forholde sig til. Det sammenligner vi så med de fødevarer, der har et stort indhold af calcium,” fortæller Katrine Langvad, seniorkonsulent i L&F, Afdeling for Ernæring.
Hun understreger, at man sagtens kan få calcium fra andre fødevarer end mælk.
”Men det kræver, at man spiser store mængder, og det er især udfordrende for børn. Fx skal man spise to hele blomkålshoveder, en halv pakke havregryn eller 120 gram mandler for at få den samme mængde calcium, som fra et glas mælk. I øvrigt optages calcium ikke lige godt fra alle fødevarer. Kroppen kan lettere optage calcium fra mælk og mejeriprodukter sammenlignet med de fleste grøntsager” siger Katrine Langvad.
Plakaten kan bestilles på Ernæringsfokus
Læs mere på mælken.dk hvor man også kan beregne, om man får tilstrækkeligt calcium i Calciumberegneren
Vil du vide mere?
Et glas mælk om dagen kan spare sundhedsvæsnet for millioner
Mange hoftebrud hos ældre, der koster sygehuse og kommuner 4,6 mia. kr. om året, kan forebygges ved at drikke mælk livet igennem. Det viser den seneste forskning på området.
En skål quinoa, tre æg, 83 g mandler – eller to glas mælk
Ny plakat fra Mejeriforeningen viser, hvor meget man skal spise for at få den samme mængde proteiner, som to glas mælk indeholder.