31. oktober 2018

Arla skærer yderligere 140 stillinger

Især Arla Foods’ hovedkontor bliver ramt i en ny fyringsrunde, der er led i selskabets tre-årige spareplan.

Tirsdag meddelte Arla i en pressemeddelelse, at yderligere 140 stillinger vil blive nedlagt. Fyringsrunden kommer under et halvt år efter, at selskabet meldte ud, at der skulle spares 195 stillinger. Begge fyringsrunder rammer især hovedkontoret ved Aarhus, ligesom de begge er et led i selskabets store, tre-årige spareplan, som går under navnet Calcium.

De nye nedskæringer vil især ske inden for markedsføring, men også Supply Chain Finance, International og HR bliver ramt.

”De ændringer, vi annoncerer i dag, vil skabe en enklere og stærkere markedsføringsmodel for vores brands og giver os mulighed for hurtigere at varetage lokale behov, både på vores europæiske kernemarkeder og vores nyere markeder i Asien og Afrika. Det indgår i vores bestræbelser at opbygge tætte relationer til lokale kunder og regeringer for at løse nogle af de større udfordringer i forbindelse med sundhed og bæredygtighed,” siger CEO for Arla Foods, Peder Tuborgh i pressemeddelelsen.

Ca. 90 af de 140 stillinger vil blive fundet enten i forbindelse med naturlig afgang eller gennem ubesatte stillinger.

Ud over hovedkontoret vil der også blive nedlagt et mindre antal stillinger på virksomhedens administrationskontorer andre steder i Europa og Nordamerika.

Besparelser for ca. 3 mia. kr.

Calcium, der blev lanceret i april, skal opnå besparelser og effektiviseringer for mere end EUR 400 mio. (knap 3 mia. kr.) inden udgangen af 2020. Spareprogrammet skal ændre virksomheden ved at skabe markante effektivitetsgevinster med to hovedformål for øje: Dels at forbedre afkastet til selskabets andelshavere og opretholde en konkurrencedygtig mælkepris, dels at geninvestere i forretningsområder, som genererer vækst.

Da Arla i august offentliggjorde sit halvårsresultat for 2018, fremgik det, at Calcium-programmet allerede bidrager positivt til selskabets mælkeprisudbetalinger til andelshavere, og det samlede finansieringsbidrag forventes langt at overstige prognosen på EUR 50 mio. i år.

Vil du vide mere?