07. januar 2019

Arla har solgt sit sidste ’alpemejeri’

Syv år efter opkøbet af Allgäuland har Arla Foods netop solgt det sidste af de tre alpemejerier.

Arla har nu solgt det sidste af en række alpemejerier i det sydlige Tyskland, som selskabet købte i 2011 under navnet Allgäuland. Det fremgår af en pressemeddelelse fra det tyske Arla.

Mejeriet Bad Wörishofen var det største af de tre sydtyske mejerier med en årlig produktionskapacitet på 14.000 tons ost og en indvejning på omkring 180 mio. kg mælk. Der produceres forskellige typer af emmentaler og mozzarella. Køber af mejeriet er den belgiske virksomhed Vache Bleue. Ud over mejeriet omfatter salget også distributionsselskabet Martin Sengele Produits Laitiers, der sorterer og pakker oste til distribution i Frankrig.

’Med Vache Bleue er det lykkedes Arla Foods at finde en køber, der vil fortsætte arbejdet i Bad Wörishofen i sin nuværende form. Alle 73 medarbejdere fra produktion og administration vil fortsætte deres ansættelse på de hidtidige betingelser’, lyder det i pressemeddelelsen.

I forbindelse med salget af de to øvrige mejerier sidste år forklarede Arla, at selv om efterspørgslen efter specialoste er steget, foretrækker forbrugerne i stigende grad de kendte, stærke brands. Det var baggrunden for, at Arla valgte at sætte mejerierne til salg.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre prisen for handlen.