8. oktober 2020
Af: PRESSEMEDDELELSE

Arla går med i kampen mod madspild

Arla Fonden, Too Good To Go og Arla er er gået sammen i en ny alliance, der skal bekæmpe madspild i de danske hjem.

I efterårsferien lanceres en ny madspildsskole, der skal lære familier at blive bedre til at bruge al den mad, de har i køleskabet. Også det, der er blevet lidt træt at se på. Bag initiativet står Arla Fonden, Too Good To Go og Arla.

”Samspillet af viden og erfaringer hos de tre partnere gør samarbejdet stærkt. Ingen af os kunne have lavet Madspildsskolen selv,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden, i en pressemeddelelse.

Ni ud af 10 danskere vil gerne gøre mere for at bekæmpe madspild, men mange ved for lidt om hvordan, og derfor ender alt for meget mad i skraldespanden. I Danmark kasserer vi over 700.000 ton mad hvert år, og omkring en tredjedel af madspildet sker i de danske hjem. Det svarer til 63 kilo i gennemsnit per husstand.

Danskerne skal have nye kompetencer

De tre parter i alliancen arbejder med madspild på hver sin måde: Arla Fonden har fokus på madspild, når 3.000 elever fra 6. og 7. klasse årligt besøger de to MADlejre; Arla har konstant fokus på madspild i hele produktionskæden og støtter forbrugerne i at blive bedre til at reducere madspild, og Too Good To Go redder madvarer fra at ende i skraldespanden i butikkerne så de i stedet kommer hjem i familierne.

”Men det er utrolig vigtigt, at vi ikke bare får flyttet madspildet hjem til familierne, og det er det, vi har fokus på med Madspildsskolen. Danskerne skal få nye og bedre kompetencer til at bruge alle de råvarer, de har hjemme i køleskabet,” siger Sanne Vinther.

Første hold i København

I efterårsferien skal de første hold på madspildsskolen lære om udnyttelse af råvarer og madrester. Programmet består af to daglige workshops af tre timers varighed og med plads til fire familier per workshop, der af hensyn til COVID-19 arbejder hver for sig. Familierne skal lave mad af overskudsvarer, som Too Good To Go får leveret fra lokale butikker. Dermed finder underviserne også først på menuen på selve dagen.

Madspildsskolen foregår i Staldkøkkenet i Kødbyen i København. Tilmelding kan ske her