Smørbar klassiker fylder 30 år

I 1990 blev Kærgårdens kombination af smør og rapsolie for første gang præsenteret for danskerne. Den 30-årige klassiker fås nu i mere klimavenlig emballage.

Arla
Bæredygtighed
Produkter
Kærgården fylder rundt og fejrer dagen med en ny og miljøvenlig emballage.
Kærgården fylder rundt og fejrer dagen med en ny og miljøvenlig emballage.

Fra denne uge ændrer Arla emballagen på Kærgården-produkterne Original, Økologisk og Let til en ny og mere klimavenlig variant. Den nye emballage udleder 45 pct. mindre CO2 end tidligere, så længe forbrugerne skiller emballagen ad og affaldssorterer som papir og plast.

”Hos Arla arbejder vi målrettet på at reducere vores klimaftryk, og her spiller bæredygtig emballage en vigtig rolle. Vi er derfor glade for at kunne præsentere den nye, klimavenlige emballage på Kærgården, som er med til at reducere knap halvdelen af emballagens CO2-udledning,” siger Mette Faurschou, der er ansvarlig for Kærgården hos Arla og fortsætter:

”Vi har gjort det nemt for forbrugeren at adskille emballagens elementer og håber dermed, at forbrugerne hjælper os det sidste stykke og affaldssorterer korrekt.”

Ændringen til en mere klimavenlig emballage på Kærgården-produkterne er det seneste tiltag i Arlas ambitiøse målsætning om at gøre al emballage CO2-neutralt inden 2050. Det er et led i andelsmejeriets klimastrategi om at nedbringe udledningen af CO2 med 30 pct.inden 2030 og blive klimaneutral inden 2050.

30 år med Kærgården
Kærgården blev introduceret på det danske marked tilbage i 1990, og derfor kan danskernes smørbare favorit nu fejre den nye emballage i forbindelse med sin 30-års fødselsdag.

”I dag er Kærgården et af danskernes mest populære mejeriprodukter, og den har en fast plads i køleskabet i de danske hjem. Derfor er det sjovt at se tilbage på lanceringen af Kærgården i 1990, hvor ideen om at blande smør med rapsolie var ret revolutionerende og kontroversiel for mange danskere. Det betød, at Kærgården blev budt velkommen med både politianmeldelser, ministerkritik og bødeforlæg, hvilket er helt svært at forstå i dag, hvor produktet er et af vores mest solgte produkter,” siger Mette Faurschou.

Kærgården fremstilles i dag på Holstebro Mejeri, hvor ca. 40 mio. bakker af den smørbare klassiker blev produceret i 2019.

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere