Arla hyldede madens ildsjæle

Syv initiativer og ildsjæle, der har gjort en særlig indsats for at forbedre børn og unges madvaner, blev i aftes hædret med en 'Generation Food Award 2020'-pris.

Arla
Events
Børn
Charlotte Thyberg, stifter af nonprofit-organisationen ’Det Kærlige Måltid’, på scenen for at modtage prisen som Årets Madsjæl. Derudover blev selve organisationen hædret med prisen Social Food Hero.  I ’Det kærlige måltid’ laver frivillige unge mad til familier i Aarhus, der er ramt af alvorlig sygdom eller traume. (Foto: Arla)
Charlotte Thyberg, stifter af nonprofit-organisationen ’Det Kærlige Måltid’, på scenen for at modtage prisen som Årets Madsjæl. Derudover blev selve organisationen hædret med prisen Social Food Hero. I ’Det kærlige måltid’ laver frivillige unge mad til familier i Aarhus, der er ramt af alvorlig sygdom eller traume. (Foto: Arla)

En dedikeret slagtermester fra Gistrup, en inspirerende madkundskabslærer fra Køge og stifter af Det Kærlige Måltid i Aarhus, der sørger for mad til sygdomsramte familier. Det er to af de i alt syv vindere at ’Generation Food Award 2020’, som onsdag aften blev hyldet ved en prisuddeling i Industriens Hus i København foran flere hundrede gæster og repræsentanter fra hele Danmarks fødevareindustri.

Generation Food Award, som Arla står bag, har fokus på og hylder de initiativer og ildsjæle, der gør en forskel for at sikre gode madvaner for børn og unge.

”Rigtig mange danske børn kan ikke finde rundt i et køkken og kender ofte utrolig lidt til råvarerne. Og det kommer til at have stor betydning for deres sundhed på sigt. Derfor er det vigtigt for os at være med til at hylde de mennesker, der gør noget ekstraordinært på det område. Og det er fantastisk at se, hvor mange gode, forskellige initiativer og tiltag, der kan gøres, for at støtte op om de sunde madvaner hos den næste generation,” siger Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.

Aarhus-initiativ løb med to priser
I år blev nonprofit-organisationen Det Kærlige Måltid i Aarhus den store vinder. Selve organisationen løb med prisen som Social Food Hero, mens stifteren Charlotte Thyberg blev Årets Madsjæl. Hos Det Kærlige Måltid laver frivillige unge på 15-25 år mad til familier i Aarhus, der er ramt af alvorlig sygdom eller traume. Og netop dét havde betydning for juryen, da de delte priserne ud. Begrundelsen for at tildele to priser til organisationen var netop, at det er win-win, når unge i praksis lærer at lave mad, samtidig med at de gør noget godt for andre.

Ud over Det Kærlige Måltid talte vinderne børnekogebogsforfatter og køkkenleder Nana Lyzet, madkundskabslærer Rasmus Breuning fra Køge, DM i Skills, slagtermester Claus Jensen fra Gistrup og kokkeskole-app’en GoCook.

Et kæmpe klap på skulderen
Årets vindere blev fundet i syv kategorier, der fokuserede på hver deres målgruppe – fra de helt små til de unge. Bag voteringen af vinderne stod en jury, der bestod af professor i smagsdidaktik Karen Wistoft, ernæringsekspert og forfatter Christian Bitz, direktør for Arla Fonden Sanne Vinther, formand for Rådet for Børns Læring Charlotte Rønhof og direktør for Madkulturen Judith Kyst.

”Der var tæt løb i alle kategorierne, for alle de nominerede initiativer og privatpersoner har gjort sig fortjent til en vinderpris. De kan alle klappe sig selv på skulderen, og vi håber selvfølgelig, at de vil fortsætte med deres fantastiske arbejde,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden og medlem af årets jury.

En hyldest i en god sags tjeneste
Udover at hylde initiativer og ildsjæle, er Generation Food Award med til på sigt at sikre flere børn og unges gode madvaner. Alle indtægter og sponsorater fra showet går nemlig ubeskåret til Arla Fondens initiativ MADlejr, en madlejrskole, hvor børn og unge lærer om bæredygtighed og sunde madvaner. MADlejr findes på både Helnæs på Sydfyn og i Højer i Sønderjylland.

Læs mere om årets prisvindere på Arlas hjemmeside

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere

Topkokke dyster på osteretter

Danske oste er i centrum, når ni af landets dygtigste kokke konkurrerer om at lave ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere