12 siders fakta om mælk

Myter om mælk eksisterer stadig i bedste velgående. I det nye nummer af sundhedsmagasinet Helse får læserne serveret masser af solid viden om mælk og dens sunde egenskaber.

Mælk
Branchen
Knogler
Laktosefri produkter
Knoglesundhed er et af temaerne i indstikket om mælk, der følger med januar-nummeret af Helse.
Knoglesundhed er et af temaerne i indstikket om mælk, der følger med januar-nummeret af Helse.

Med januar-nummeret af sundhedsmagasinet Helse følger et 12-siders indstik om mælk, der er lavet af Mejeriforeningen i samarbejde med Helse. I materialet bliver der gået i dybden med mælkens sunde egenskaber.

’Igennem de seneste år er mælkens position som en af danskernes foretrukne drikke blevet udfordret af en række kritiske røster, som ikke altid har haft rodfæstet dokumentation. Men det har nok været medvirkende til, at en voksende gruppe forbrugere er begyndt at tvivle på mælkens sunde egenskaber.’

Sådan lyder det i forordet i indstikket, og Mejeriforeningen har derfor valgt at bruge de 12 sider til at belyse mælke-relaterede emner som knoglesundhed og laktoseintolerance på et sagligt og videnskabeligt grundlag.

Et evigt aktuelt budskab
”Vi oplever ofte, at folk har nogle forkerte forestillinger om laktoseintolerance, og hvad det indebærer – fx bliver det ofte forvekslet med mælkeallergi. Derfor syntes vi, at det var relevant at få sat nogle ting på plads på en lidt mere grundig måde,” siger ernæringschef/mejeri i Landbrug & Fødevarer Merete Myrup.

Ligeledes er der plads til en grundig gennemgang af emnet knoglesundhed og budskabet om, at vi ved hjælp af calcium fra blandt andet mælk, fysisk aktivitet og D-vitamin skal passe på vores knogler allerede fra en ung alder.

”Det er et budskab, der ikke kan fortælles tit nok,” siger Merete Myrup. ”Faktisk har vi skrevet om både knoglesundhed og laktoseintolerance mange gange, men med indstikket i Helse får vi – ud over at kunne gå i dybden med emnerne – også mulighed for at komme ud på steder,hvor folk har tid til at læse lidt længere artikler, som for eksempel i venteværelser hos læger og tandlæger.”

Ud over artiklerne om knoglesundhed og laktoseintolerance er der også en gennemgang af de mest almindelige myter om mælk og mejeriprodukter samt en artikel om dyrevelfærd på gårdene.

Det er Mejeriforeningen og kampagnen ’Mælk er for livet’, der står som afsender på indstikket.

Læs mere
Download indstikket som pdf

Meget engageret debat om klima og fødevarer på Folkemødet

Er en plantebaseret kost den mest bæredygtige måde at spise på? Sådan lød et af de spørgsmål, der satte gang i debatten på Mejeriforeningens møde, som paneldeltager Merete Myrup, ernæringschef/mælk i L&F, her refererer fra.

Læs mere

De private mejeriers organisation fortsætter fornyelsen

39-årige Martin Aagaard Pedersen fra Nordex Food blev tirsdag valgt ind i bestyrelsen for Foreningen Danmarks Privatmejerier. Dermed fortsætter det generationsskifte, som blev indledt, da 28-årige Peter Staunsbæk sidste år trådte ind i foreningens ledelse.

Læs mere

En ganske særlig branche

Den danske mejeribranche er kendetegnet ved et usædvanligt stærkt sammenhold og netværk – det oplevede Alette Algreen-Ussing, som mødte branchen med helt friske øjne.

Læs mere