Højtryksbehandling af mælkeproteiner
Projektets formål var at tilvejebringe den teoretiske baggrund for at udnytte høje hydrostatiske tryk til modifikation af mælkeproteiners funktionelle egenskaber.
Af: Grith Mortensen
Projektets formål var at udvikle metoder til at tilvejebringe den teoretiske baggrund for at udnytte høje hydrostatiske tryk til modifikation af mælkeproteiners funktionelle egenskaber, herunder evne til geldannelse og vandbinding og deres hydrolyserbarhed og nedbrydningsmønster.
For kaseiner ønskes trykeffekter for størrelsesfordeling og mineralsammensætning undersøgt med henblik på fremstilling af nye typer geler.
Projekt: 1. januar 2000 til 31. januar 2005
Budget: 5.484.840 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: FØTEK 3
Projektleder: Leif Skibsted
Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet
Deltagere: Jes Christian Knudsen
Publikationer og præsentationer
Mælkeritidende (2002) 15.
International Dairy Journal 12 (2002) 791-803.
Rheology of stirred acidified skim milk gels with different particle interactions. Colloids and Surfaces A: Physicochem. Eng. Aspects 274 (2006) 56-61.
Højtryksbehandling af mælkeproteiner. Mælkeritidende 24 (2005) 628-632.