Kalcium i mejeriprodukter til forebyggelse af overvægt

Projektet skal kortlægge de mekanismer hvorigennem kalcium påvirker energibalancen.

Af: Grith Mortensen 

Projektets formål er at kortlægge de mekanismer hvorigennem kalcium påvirker energibalancen, samt dokumentere at et dagligt højt indtag af kalcium fra mejeriprodukter gennem en længere periode, kan føre til vægttab hos overvægtige personer.

Projekt: 1. januar 2005 - 31. december 2008

Budget: 4.308.000 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: Det Strategiske Forskningsråd

Projektleder: Overordnet: Arne Astrup, daglig projektleder: Janne K. Lorenzen

Institution:Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet

Deltagere: Arla Foods

 

 

Publikationer og præsentationer

Effect of dairy calcium or supplementary calcium intake on postprandial fat metabolism, appetite, and subsequent energy intake. Original Research Communication 85 (2007) 678-687.

Increased satiety after intake of a chocolate milk drink compared with a carbonated beverage, but no difference in subsequent ad libitum lunch intake. British Journal of Nutrition 97 (2007) 579-583.

One year calcium supplementation does not reduce body weight or fat mass in 12-14-y-old girls, Lornzen, J. K.; Mølgaard, C.; Michaelsen, K. F. & Astrup, A., Americian Journal of Clinical Nutrition

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2012-112

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk