Mejeriprodukter og udvikling af insulinresistens blandt børn og unge og interaktioner med fedme, fysisk aktivitet og familiær diabetes
Formålet med projektet er at undersøge sammenhængen mellem indtag af mejeriprodukter og udvikling af insulinresistens i barndommen, fra barndom til teenageralderen og fra teenageralderen til voksenlivet.
Af: Grith Mortensen
Analyserne stratificeres i forhold til deltagernes overvægt, fysisk aktivitet, familiær diabetes samt køn, for at vurdere hvorvidt kontekstuelle og genetiske faktorer modificerer de undersøgte associationer og endvidere for at opspore eventuelle sub-populationer i særlig risiko.
Projekt: 1. april 2006 - 30. september 2009
Budget: 2.158.900 DKK
Finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Projektleder: Berit Heitmann
Institution: Institut for Sygdomsforebyggelse
Publikationer og præsentationer
Intake of dairy products and 6-year change in metabolic risk factors in Danish children - an epidemiological study., Nielsen B.M., Tholstrup T., Heitmann B.L., Poster, The 1st Arla Foods Research Seminar, 6. december 2007, Århus.
Intake of dairy products and 6-year change in metabolic risk factors in Danish children - an epidemiological study., Nielsen BM, Tholstrup T, Heitmann BL, 9th Nordic Nutrition Conference, 1-4 juni 2008 Kbh.
Kan mejeriprodukter forebygge insulinresistens?, Nielsen BM, Heitmann BL, Mælkeritidende (2008, 11.januar)