Mejeriprodukter og udvikling af insulinresistens blandt børn og unge og interaktioner med fedme, fysisk aktivitet og familiær diabetes

Formålet med projektet er at undersøge sammenhængen mellem indtag af mejeriprodukter og udvikling af insulinresistens i barndommen, fra barndom til teenageralderen og fra teenageralderen til voksenlivet.

Af: Grith Mortensen 

Analyserne stratificeres i forhold til deltagernes overvægt, fysisk aktivitet, familiær diabetes samt køn, for at vurdere hvorvidt kontekstuelle og genetiske faktorer modificerer de undersøgte associationer og endvidere for at opspore eventuelle sub-populationer i særlig risiko.

Projekt: 1. april 2006 - 30. september 2009

Budget: 2.158.900 DKK

Finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Projektleder: Berit Heitmann

Institution: Institut for Sygdomsforebyggelse

 

 

Publikationer og præsentationer

Intake of dairy products and 6-year change in metabolic risk factors in Danish children - an epidemiological study., Nielsen B.M., Tholstrup T., Heitmann B.L., Poster, The 1st Arla Foods Research Seminar, 6. december 2007, Århus.

Intake of dairy products and 6-year change in metabolic risk factors in Danish children - an epidemiological study., Nielsen BM, Tholstrup T, Heitmann BL, 9th Nordic Nutrition Conference, 1-4 juni 2008 Kbh.

Kan mejeriprodukter forebygge insulinresistens?, Nielsen BM, Heitmann BL, Mælkeritidende (2008, 11.januar)

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2010-103

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk