Karakterisering af immun-modulerende komponenter i mælk

Projektets formål er at identificere komponenter i mælk som har immun-modulerende egenskaber og desuden karakterisere de cellulære mekanismer der påvirkes af den immun-modulerende komponent.

Af: Grith Mortensen 

Undersøgelser har vist, at nogle mælkeproteiner og peptider heraf kan påvirke immunforsvaret, fx ved enten at stimulere eller hæmme celledeling.

Sådanne immun-modulerende komponenter i mælken kan tænkes udnyttet i udvikling af nye levnedsmidler med særlige ernæringsmæssige egenskaber, såkaldte funktionelle fødevarer.

Projekt: 1999 - 2002

Budget: 2.758.412 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: FØTEK 3

Afskutningsrapport: Marts 2003

Projektleder: Hanne Frøkiær

Institution: BioCentrum-DTU, Sektion for Biokemi og Ernæring

 

 

Publikationer og præsentationer

Mælkeritidende (2000) 13.

Interactions between Milk Proteins and the Immune System: Modulation of Nonspecific and Antigen- Specific Immune Responses (2004) ph.d. afhandling. Susanne Brix Pedersen

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2003-52

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk