Oxidation af mælk

Projektet omfatter en undersøgelse af hvilke pro- og antioxidative faktorer, der har betydning for den oxidative stabilitet af mælk og forarbejdede mejeriprodukter, specielt med henblik på økologisk mælkeproduktion.

Af: Grith Mortensen 

I projektet til dato er der udført en række modelforsøg, fem fodringsforsøg samt et procesteknologisk forsøg. Ved vurdering af den oxidative kvalitet er mælken dels undersøgt under kølelagring, dels ved belastning med opvarmning, kobbertilsætning og ved lyspåvirkning.

Projekt: 1999 - 2002

Budget: 5.065.657 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: FØTEK 3

Afslutningsrapport: Marts 2003

Projektleder: Leif Skibsted

Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet

 

 

Publikationer og præsentationer

Journal of Agriculture and Food Chemistry (2001) 49, 6, 2998-3003.

Journal of Agriculture and Food Chemistry (2000) 18, 5588-5592.

Milchwissenschaft (2002) 57, 256-258.

Mælkeritidende (2003) 5.

Comparison of Descriptive Sensory Analysis and Chemical Analysis of Xidative Changes in Milk (2006) 89; 495-504. J. Dairy Sci.

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2003-50

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk