Oxidation af mælk
Projektet omfatter en undersøgelse af hvilke pro- og antioxidative faktorer, der har betydning for den oxidative stabilitet af mælk og forarbejdede mejeriprodukter, specielt med henblik på økologisk mælkeproduktion.
Af: Grith Mortensen
I projektet til dato er der udført en række modelforsøg, fem fodringsforsøg samt et procesteknologisk forsøg. Ved vurdering af den oxidative kvalitet er mælken dels undersøgt under kølelagring, dels ved belastning med opvarmning, kobbertilsætning og ved lyspåvirkning.
Projekt: 1999 - 2002
Budget: 5.065.657 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: FØTEK 3
Afslutningsrapport: Marts 2003
Projektleder: Leif Skibsted
Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet
Publikationer og præsentationer
Journal of Agriculture and Food Chemistry (2001) 49, 6, 2998-3003.
Journal of Agriculture and Food Chemistry (2000) 18, 5588-5592.
Milchwissenschaft (2002) 57, 256-258.
Mælkeritidende (2003) 5.
Comparison of Descriptive Sensory Analysis and Chemical Analysis of Xidative Changes in Milk (2006) 89; 495-504. J. Dairy Sci.