Karakterisering og optimering af gærs etablering og vækst på overflademodnede oste
Det er projektets overordnede formål at afdække de væsentligste miljøfaktorer af betydning for adhæsion og vækst af Debaryomyces hansenii på overfladen af ost samt at beskrive adhæsions- og vækstmekanismerne bag.
Af: Grith Mortensen
Generelt anses gæren Debaryomyces hansenii for at have stor betydning ved overflademodning af ost på grund af gærartens høje salttolerance samt evne til at nedbryde laktat.
Der er netop en stigende interesse i mejeribruget for at anvende stammer af Debaryomyces hansenii som tilsætning til starterkulturer med det formål at opnå et mere ensartet og kontrolleret ostemodningsforløb.
Det er projektets overordnede formål at afdække de væsentligste miljøfaktorer af betydning for adhæsion og vækst af Debaryomyces hansenii på overfladen af ost samt at beskrive adhæsions- og vækstmekanismerne bag.
Projekt: 1. december 2001 - 31. december 2005
Budget: 4.119.600 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: FØTEK 3
Projektleder: Lene Jespersen
Institution: KVL, Mejeri - og Levnedsmiddelinstituttet