Mælkens næringsstoffer
Her finder du spørgsmål og svar om mælkens næringsstoffer. Emnerne omhandler mælkens næringsstoffer herunder fedt, kulhydrat og protein samt vitaminer og mineraler.
PROTEIN
Kostens indhold af protein er vigtig, da protein bidrager til vækst og vedligeholdelse af muskler samt til vedligeholdelse af normale knogler. Læs meget mere om proteiner her.
KULHYDRAT
Er der sukker i mælk? Ja, mælk indeholder mælkesukker også kaldet laktose. Men hvad er mælkesukker, og hvor meget sukker er der i mælk? Det og meget mere kan du få svar på her.
FEDT
Fedt bliver ofte udskældt for at være usundt og fedende, men faktisk er fedt en vigtig bestanddel i en sund kost og varieret kost. Læs hvorfor her.
VITAMINER OG MINERALER
Calcium og protein er stærke argumenter for at drikke mælk, men der er meget andet godt i mælk. Mælk indeholder en lang række vigtige mineraler og vitaminer. Læs om hvilke her.
Merete Myrup
Ernæringschef mælk, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby
Katrine Langvad
Chefkonsulent, Ernæring & Forbrugeranalyse, Landbrug & Fødevarer